hét. szept 13th, 2021

Tokió után derült ki olimpiai bajnokunk betegsége, hosszú pihenő vár rá

A női kajaknégyessel Tokióban aranyérmes Bodonyi Dóra a Telexnek adott interjút a pályafutásáról, az olimpiai bajnoki címig vezető útról, és a közös munkáról edző-férjével, Hadvina Gergellyel. A cikk végén kiderül, hogy a játékok után mononukleózist diagnosztizáltak nála, ami miatt féléves kihagyás vár rá, ezért sem vesz részt a héten zajló világbajnokságon.

Kapcsolódó
Legyőzni magad úgy, hogy a semmire készülsz, az elég borzalmas

Eb-győzelemmel melegített az olimpia előtt, mégis sokakat meglepett, hogy az olimpián is aranyérmet nyert. Hálás azért, hogy koronavírusos volt, mert betegsége nyomán kapta vissza a motivációját. Interjú Tótka Sándor olimpiai bajnok kajakossal.

A 27 éves Bodonyi a Telexnek azt mondta, hogy már az olimpián is érzett egy csomót a nyakánál, de nem foglalkozott vele, azt hitte a stressztől van. Már itthon aztán fáradtságra panaszkodott, majd magas láza lett, és amikor az egész arca fájni kezdett, akkor fordult orvoshoz.

Az első orvos azt mondta, arcüreggyulladás, aztán teszteltek Covidra, negatív lett. Ultrahangon is jártam, mert idegesítő volt, hogy nem érzem jól magam. Aztán máshol is csomók jelentek meg, na, az már egyenesen aggasztott, különösen, amikor már szabad szemmel is látni lehetett az egyiket. Aztán egy újabb orvos azt mondta, szerinte mononukleózis, és igaza lett

– mondta a többszörös világ- és Európa-bajnok Bodonyi, aki hozzátette, már jól van, de sok pihenés vár rá.

Bodonyi Dóra Csipes Tamarával, Kárász Annával és Kozák Danutával közösen lett, Kozákkal párosban pedig bronzérmet nyert. Utóbbiról elmondta, eleinte csalódott volt, de aztán látva a többi magyar sportoló örömét, értékelni kezdte a harmadik helyet, mert tudja, ugyanannyi munkát tette bele, mint a négyes győzelmébe.

The post Tokió után derült ki olimpiai bajnokunk betegsége, hosszú pihenő vár rá first appeared on 24.hu.

Vélemény, hozzászólás?


Your ads here. Click here


MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS