ked. dec 7th, 2021

Fideszes vezető a milliárdos támogatásról: Én, mint polgármester, a magángazdaságban is szeretném a képességeimet kamatoztatni

Az RTL Klub számolt be Mohács fideszes polgármesteréhez, Pávkovics Gáborhoz köthető családi cég vidékfejlesztési támogatásáról.

A Híradó tudósítása szerint a Baranya megyében megítélt támogatásokból egymilliárd ment ehhez a vállalkozáshoz, amit a jobbikos Schwartz-Kiefer Patrik szóvá is tett a megyei közgyűlésben.

Pávkovics erre ott azt reagálta:

Ezek a források jó helyre mennek. (…) A helyzet pikantériája, hogy én mint polgármester, a magángazdaságban is szeretném a képességeimet kamatoztatni, és nem a városi és politikai kapcsolataim révén szeretném a családomat eltartani.

Hozzátette: az ő cégük csak egyike a sok nyertes pályázónak, egyébként pedig több mint 5 ezer gazda kapott vidékfejlesztési támogatást Baranya megyében.

Az Agrárminisztérium azt írta az RTL Klubnak: a támogatások odaítélésekor nem képezi az elbírálás tárgyát a pályázó pártállása, vagy világnézete. Megjegyezték: eddig 229 ezer esetben ítéltek támogatást 2000 ezer milliárd forint értékben.

Pávkovics Gábor az RTL Klubnak nem akarta az esetet kommentálni.

The post Fideszes vezető a milliárdos támogatásról: Én, mint polgármester, a magángazdaságban is szeretném a képességeimet kamatoztatni first appeared on 24.hu.

Vélemény, hozzászólás?


Your ads here. Click here


MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS