pén. jan 21st, 2022

Djokovicot kitoloncolhatják, a szerb elnök zaklatásról beszélt

Órákig a melbourne-i reptéren, egy elkülönített szobában várakozott a férfi teniszezők világranglistáját vezető szerb Novak Djokovic arra, hogy beengedjék Ausztráliába, végül a hatóságok megtagadták tőle a belépést.

Kapcsolódó
Aki most elkapja a koronavírust, lemaradhat a kézi-Eb-ről

Az Európa-bajnokság előtt megfertőződötteknek 14, az Eb alatt vírusos játékosoknak 10 napot ki kell hagyniuk.

A kilencszeres bajnok világelső kedden jelezte, hogy részt vesz a melbourne-i viadalon, miután a szervezők – akut egészségi problémájára hivatkozva – annak ellenére különengedélyt adtak neki, hogy az Australian Openen minden résztvevőtől elvárják, hogy be legyen oltva a koronavírus ellen, noha ő a magánélete védelmére hivatkozva egyelőre nem hozta nyilvánosságra, megfelel-e ennek a követelménynek.

Az ausztrál nyílt bajnokságon címvédő, húszszoros Grand Slam-bajnok sztárjátékos helyi idő szerint 23.30 órakor (közép-európai idő szerint 13.30-kor) szállt le a melbourne-i Tullamarine reptéren, majd a hatóságok döntésére várt, hogy beléphet-e az országba.

Djokovic édesapja korábban a szerb médiának azt mondta, fia egy fegyveres őr társaságát leszámítva órákig egyedül várakozott egy reptéri szobában.

Ez nem csak Novak, hanem az egész világ harca

– írta felháborodottan a sajtóhoz eljuttatott közleményében.

A szerb elnök, Aleksander Vucic elnök kijelentette, hogy a teniszcsillag zaklatás áldozata lett, és egész Szerbia támogatja.

Miután a hatóságok megtagadták tőle a vízumot és a belépést, az ausztrál sajtó szerint minden bizonnyal kitoloncolják, bár az ügyvédei azt mondták, hogy megtámadják a döntést.

Az Australian Open január 17-én kezdődik Melbourne-ben.

The post Djokovicot kitoloncolhatják, a szerb elnök zaklatásról beszélt first appeared on 24.hu.

Vélemény, hozzászólás?


Your ads here. Click here


MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS