pén. jan 28th, 2022

„Ameddig van magyar nyelv, addig lesz szinkron” – itt az első előzetes a magyar szinkrondokuhoz

Több tucat színész, és a szinkronszakmában dolgozó szakember megszólalásával készül a Magyar hangja… című egészestés dokumentumfilm, mely olyan kérdésekre keresi a választ, mint hogy miből fakad a magyarok szinkronimádata, hogyan vált a magyar kultúrörökség részévé a szinkronizálás, és az arról való vita, de természetesen a szinkron készítésének mikéntjeiről is szó esik.

A Magyar hangja… átfogó képet szeretne nyújtani a szakmáról és annak fortélyairól, ehhez negyven interjút készítettek olyan színészekkel, mint Molnár Piroska, Szacsvay László, Bogdányi Titanilla, Csankó Zoltán, Csőre Gábor, Epres Attila, Galambos Péter, Gáti Oszkár, Hevér Gábor, Holl Nándor, Kálid Artúr, Kerekes József, Nagy Ervin, Pogány Judit, Seszták Szabolcs, Stohl András vagy Zsigmond Tamara, de megszólal több szinkronszakmai szakember is, többek között Báthory Orsolya, Dóczi Orsolya, Orosz Ildikó és Nikodém Zsigmond szinkronrendezők, valamint Pataricza Eszter és Tóth Tamás dramaturgok.

A film producere Kárpáti György, aki többek között a Volt egyszer egy téka és a Volt egyszer egy képregény című dokumentumfilmeken is dolgozott, rendezője Csapó András. Az alkotás várhatóan ősszel kerül országszerte a mozikba a Vertigo Média forgalmazásában, de addig is itt az első előzetes, íme.

The post „Ameddig van magyar nyelv, addig lesz szinkron” – itt az első előzetes a magyar szinkrondokuhoz first appeared on 24.hu.

Vélemény, hozzászólás?


Your ads here. Click here


MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS