hét. jan 24th, 2022

Megerőszakolta az öccsét egy drogos, 12 évet kértek rá

Megerőszakolta a 16 éves öccsét egy drogos. A Fejér Megyei Főügyészség többszörösen minősülő szexuális erőszak, minősített zsarolás más bűncselekmények miatt emelt vádat a hozzátartozóit megöléssel fenyegető férfival szemben.

Jászberényiné Király Teodóra, a Fejér Megyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy tizenkét év fegyházat és tíz év közügyektől eltiltást kértek a férfire arra az esetre, ha az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyalás jogáról.

Elmondta még, hogy eddig ez nem történt meg, mert a férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését a nyomozati szakban.

A férfi 2020 elejétől verte, megöléssel fenyegette az anyját és a kiskorú testvérét azért, hogy kábítószerre pénzt szerezzen tőlük. A vádirat szerint a férfi 13 éves kora óta kábítószerhasználó, amely mellett időnként szeszesitalt fogyasztott, illetve nyugtatókat is szedett.

A kábítószertől, alkoholtól, gyógyszerektől befolyásolt állapotban, vagy amiatt, mert ezek hiányoztak neki, erőszakosan viselkedett az öccsével és az anyjával is. Tavaly áprilisig heti két-három alkalommal követelt pénzt az anyjától, majd az így kapott 5- 10 ezer forint körüli összegeket drogra költötte.

Ha az anyja nem adott neki pénzt, akkor agresszívvá vált, kiabált, fenyegetőzött, és tört-zúzott a lakásban. Az egyik ilyen alkalommal egy késsel hadonászott az anyja felé azt kiabálva, hogy valakit le fog szúrni. A férfi a testvérét azzal fenyegette, hogy megveri, elvágja a torkát, ha nem vesz le neki 3-10 ezer forint közötti összegeket az anyja által vásárlás céljából átadott bankkártyáról.

A fiú félt a bátyjától, ezért eleget tette a követeléseinek. A férfi a bántalmazás kilátásba helyezésével többször s szexuális cselekményeket végzett a testvérével, akit azzal fenyegetett, hogy megöli, ha a rendőrséghez fordul. Az ügyészség 12 év fegyházat kért a vádlottra beismerés esetére azzal, hogy minden olyan foglalkozástól, tevékenységtől tiltsák el, amely során 18 év alatti személlyel kapcsolatba léphet.

The post Megerőszakolta az öccsét egy drogos, 12 évet kértek rá first appeared on 24.hu.

Vélemény, hozzászólás?


Your ads here. Click here


MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS