csü. jan 20th, 2022

Bezárt az oldal, ahol ingyen és letöltés nélkül lehetett filmezni

Ismét – úgy tűnik végleg – bezár a hoolywoodi filmgyártók egykori rémálma, a Popcorn Time – számolt be róla a TechCrunch. Az oldal korábban már többször is visszavonulót fújt, az üzemeltetők indoklása szerint viszont most már nem sok létjogosultsága van az egykor virágzó platformnak.

A Popcorn Time ingyenes filmnézést kínált, letöltés nélkül, sok esetben magyar felirattal és egész jó minőségben lehetett rajta filmeket nézni. Még 2014-ben indult el, amikor a streaming nem volt felfutott dolog – ezért is volt vonzó a felhasználóknak, hogy letöltés nélkül, egy kattintással elindíthatták a kiválasztott tartalmakat, köztük aktuális és friss szuperprodukciókat, komplett sorozatokat. Mivel az oldal működése természetesen illegális volt, többször is próbálták bezárni, 2015-ben átmenetileg elsötétült a szolgáltatás. 2016-ban visszatért, majd ismét eltűnt, és újra 2020-ban, a koronavírus-járvány idején támadt fel.

Ahogy az üzemeltetők búcsúzkodó e-mailjei is rávilágít egy Google Trends grafikonnal: 2016 óta egyre kevesebben kerestek rá a Popcorn Time-ra, annak a látogatottsága erősen hanyatlani kezdett. 2020-nál megfigyelhető egy kisebb kiugrás, majd megint ellaposodik a görbe. Arról nem esik szó, hogy a döntés mögött húzódnak-e a hatóságokkal való összetűzések az illegális tartalmak miatt.

Popcorn Time

The post Bezárt az oldal, ahol ingyen és letöltés nélkül lehetett filmezni first appeared on 24.hu.

Vélemény, hozzászólás?


Your ads here. Click here


MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS