sze. jan 19th, 2022

Egy nap alatt több mint százezer új fertőzöttet regisztráltak Argentínában

Az elmúlt huszonnégy órában 109 608 új koronavírus-fertőzést regisztráltak Argentínában az ország egészségügyi minisztériumának pénteki közlése szerint. A mostani a járvány kitörése óta a legmagasabb szám, írja az MTI.

Míg december végén a 24 óra alatt diagnosztizált fertőzések száma 50 ezer körül mozgott, kedden ez a szám már 81 210 volt, szerdán 95 159-re nőtt, csütörtökön pedig átlépte a 100 ezret.

Az omikron rengeteg meglepetést okoz számunkra. Nem tudjuk, mikor fog tetőzni

– nyilatkozta a Clarín című argentin lapnak Sonia Tarragona, az egészségügyi miniszter kabinetfőnöke.

Az esetszámokban bekövetkezett jelentős növekedés a déli féltekén most lévő nyári időszakra esik, amikor az emberek egyébként is sokat utaznak és megtelnek a turisztikai központok is. A decemberi, ünnepi időszak miatt szintén sok összejövetelt tartottak.

Míg 2020-ban Argentínában szigorú rendelkezésekkel igyekezték megfékezni a járvány terjedését, például az emberek csak alapvető árucikkek beszerzése és orvosi vizsgálat miatt hagyhatták el otthonaikat, a vezetés tavaly szeptemberben jelentősen lazított a korlátozásokon, és egyszerűsödtek a külföldiekre vonatkozó beutazási szabályok is.

Az ország lakosságának több mint 70 százaléka teljesen beoltott.

A Baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház péntek reggeli összesítése szerint a 44,7 milliós Argentínában a járvány kezdete óta 6 025 303 fertőzöttet és 117 386 halálos áldozatot regisztráltak.

The post Egy nap alatt több mint százezer új fertőzöttet regisztráltak Argentínában first appeared on 24.hu.

Vélemény, hozzászólás?


Your ads here. Click here


MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS