szo. jan 29th, 2022

Egy sekély ciklon csapadékzónája érte el hazánkat délkelet felől, melynek hatására egyre többfelé kell havazásra, néhol havas esőre készülni keleten, délkeleten írja az Időkép.hu. Vasárnap reggelig jelentősebb, néhol 10 centis vastagságot elérő hótakaró alakulhat ki.

 

A Kiderül.hu előrejelzése szerint A hétvége még a havazásról szól, jövő héten azonban szárazabb időre számíthatunk.

Szombaton a keleti országrészben és a Dunántúl keleti tájain többnyire erősen felhős illetve borult idő várható, legfeljebb az északkeleti határ mentén lehet kevesebb felhő. Az Alföldön és az Északi-középhegység keleti felén több helyen várható havazás, a keleti határszélen napközben havas eső is. Az ország többi részén vékony, szakadozott felhőzet lesz az égen, a Dunántúl északi felén lehet időszakosan több felhő, de számottevő csapadék nem valószínű.

 

Vasárnap a Dunától keletre inkább réteg- és fátyolfelhőzetre számíthatunk, a Dunántúl nagy részén vastagabb lehet a felhőzet, ott helyenként előfordulhat hószállingózás, kisebb havazás, a nyugati megyékben elvétve havas eső, eső, ónos eső sem kizárt. Az Alföldön néhol valószínű szitálás, hószállingózás. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között alakul.

The post Megjött a hó, néhol 10 centi is hullhat first appeared on 24.hu.

Vélemény, hozzászólás?


Your ads here. Click here


MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS