szo. jan 29th, 2022

Két nap múlva kezdődik a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság, és bár az egésznek a sportértékről kellene szólnia, a koronavírus-járvány miatt úgy tűnik, nem minden válogatott tud a legjobb összeállításában pályára lépni.

Kapcsolódó
Nagy László: A nagy álom, hogy játszhassunk az Eb utolsó hétvégéjén

Jól sikerült a férfi kézisek Eb-felkészülése, jöhet a Hollandia elleni nyitány.

Így vannak ezzel a horvátok is, ahol Luka Cindric és Domagoj Duvnjak pozitív tesztet produkált, márpedig a csoportmeccsek kihagyása végzetes lehet a válogatottra nézve a Franciaországgal, Szerbiával és Ukrajnával folytatott harcban. Duvnjak ugyan már rendelkezik negatív teszttel, de még nem csatlakozik a csapathoz.

A Tportal.hr még azt a kérdést is feltette, ilyen körülmények között van-e egyáltalán értelme a versenynek. Hiszen egy Eb-n a legjobb játékosoknak kellene szerepelniük, márpedig a dolgok jelenlegi állása szerint ezúttal ez nem valósul meg.

Ahogy a lap fogalmaz, ezúttal az is elképzelhető, hogy az aranyérmet nem a legjobb, hanem a legszerencsésebb csapat nyerheti meg.

„Amit most mi átélünk, azt mások is, a horvátoknál, a szerbeknél és a montenegróiaknál is van néhány fertőzött. Az Eb-t lejátsszák, de nem hiszem, hogy ez bármi jót hozna a kézilabdának” – nyilatkozta Ivica Obrvan, a bosnyákok horvát szövetségi kapitánya.

A legtöbb szakember a sérülésektől tart, hiszen a karanténba került és visszatérő játékosoknak ki kellett hagyniuk napokat, és az elszigeteltségből nem könnyű visszatérni a pályára.

A koronavíruson átesett sportolók gyakran szenvednek sérüléseket, mert túl korán kezdik el az edzéseket, a szervezetük nincs felkészülve. És akkor még nem beszéltünk a covid következményeiről

– idézte a portál Tomislav Grahovacot, a Horvát Kézilabda Szövetség elnökét.

A cikk végén lévő szavazás is ezt támasztja alá, írásunk megjelenésekor a szavazók közel 60 százaléka szerint ilyen helyzetben semmi értelme az Eb-nek.

The post A kézi-Eb-t nem a legjobb, hanem a legszerencsésebb csapat nyerheti meg first appeared on 24.hu.

Vélemény, hozzászólás?


Your ads here. Click here


MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS