Szétcincálták a régi Államigazgatási Főiskola bejáratát a Gellért-hegyen

Szerdán munkagépek kezdték szétverni a Gellért-hegy dél oldalán található egykori Államigazgatási Főiskola bejáratát, ami azt jelzi, hogy hamarosan megkezdődik az épületek átalakítása. Olvasónk fotói szerint a területen már felállították a bontási és az építési munkához szükséges konténerirodákat is.

Az értékes ingatlanegyüttest a Corvinus Egyetem kapta meg az államtól. Az épületek az egyetemet fenntartó Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány tulajdonába kerültek.

A Covinus honlapja szerint már 2020-tól folyik az új Ménesi Campusnak tervezése. Azt írták, hogy a campuson egyedülálló oktatási és innovációs központot hoznak létre, terveik szerint a Ménesi úton 2023 őszétől indulhat meg az oktatás.

A beruházás költsége megközelíti a nettó 14 milliárd forintot.

A beruházásról a közbeszerzési értesítőben novemberben jelentek meg információk. A tervezést és a kivitelezést is a Market Építő Zrt. nyerte el. A felújítás során tartószerkezetig visszabontják az épületeket, lecserélik a homlokzatot, a belső falakat, a gépészetet és az 5030 négyzetméter födémszerkezetet.

Részlegesen elbontják a kosárlabdapályát és 25 méteres uszodát is magában foglaló sportlétesítményt, amelynek helyén részben parkolók, rekreációs terek és öltözők épülnek.

A Corvinus honlapja szerint az általakítással

  • 130-160 kollégiumi férőhely
  • 2300 m2 oktatási tér
  • 40-50 fő olvasóterem
  • 1140 m2 közösségi tér
  • 30-40 fős adattér
  • 1000 m2 sportterület jön létre a campuson.

The post Szétcincálták a régi Államigazgatási Főiskola bejáratát a Gellért-hegyen first appeared on 24.hu.

Vélemény, hozzászólás?


Your ads here. Click here


MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS