Magyarországra utaznak holland parlamenti képviselők, hogy a jogállamiságot vizsgálják

Munkalátogatást terveznek Magyarországon a holland parlament képviselői, értesült a hvg.hu. A lap információit a képviselőház kommunikációs osztály is megerősítette.

Közölték, az európai ügyek bizottsága múlt heti ülésén döntött arról, hogy a holland parlament őszi szünetében néhány tagjuk munkalátogatásra Magyarországra utazik. Ennek pontos dátumát és az időtartamát később fogják eldönteni.

Egyelőre a lehetséges témákon is gondolkoznak, de ezek közül az egyik biztosan a jogállamiság lesz.

A cikkben emlékeztetnek, a holland parlament már 2019-ben is saját hatáskörben akart tájékozódni a magyar jogállamiság, a sajtó és a demokrácia helyzetéről, erre azonban a magyar kormány miatt nem került sor. A delegáció törölte látogatását: mivel a magyar kormány képviselői nem voltak hajlandók velük találkozni, az egésznek nem látták értelmét.

A két ország viszonya egyébként a kommunikációból következtetve nem éppen rózsás, Menczer Tamás, a külügy államtitkára azzal vádolta meg Hollandia külügyminiszterét, hogy megtámadta Magyarországot egy interjúban.

The post Magyarországra utaznak holland parlamenti képviselők, hogy a jogállamiságot vizsgálják first appeared on 24.hu.

Leave a Reply