Elárulta egy légiutas-kísérő, miért kell mindig felhúzni a sötétítőt fel-, és leszálláskor

Számos elmélet született arra vonatkozóan, hogy miért kell a repülőgépeken felhúzni az ablakok sötétítőit fel-, illetve leszálláskor. A legtöbben azt gondolják, hogy a kabin belső nyomásának változása állhat a háttérben, ám ők tévednek – írja a Mirror című brit bulvárlap.

Egy tapasztalt légiutas-kísérő a Redditen válaszolt a munkáját érintő, legkülönfélébb kérdésekre. Elárulta, hogy a sötétítőket két okból kell felhúzni:

Egyrészt azért, hogy mindenki kilásson és ha valami rossz dolog történne, az utasok észrevegyék és figyelmeztethessék a személyzetet.

Másrészt pedig azért, hogy ha baleset történne, ne sötétben botorkálva kelljen kimenekülni a roncsok közül. Egy elsötétített gépből kilépve ráadásul elvakítja az embereket a külső fény.

A lap egy másik legiutas-kísérőre hivatkozva hozzáteszi: hasonló megfontolásból nem tanácsos mezítláb, vagy strandpapucsban utazni. Jobb zárt cipőben lenni, ha az embernek szilánkokon és roncsdarabokon lépkedve kell elhagynia a gépet.

The post Elárulta egy légiutas-kísérő, miért kell mindig felhúzni a sötétítőt fel-, és leszálláskor first appeared on 24.hu.

Leave a Reply