A legsúlyosabb harcok szerdán Bahmut déli és északi részeiben zajlottak, az orosz erők emellett folytatták támadásaikat a régióban Avgyijivka és Marjinka irányában – idézi az MTI az ukrán vezérkar szerda esti helyzetjelentését.

A közlemény szerint a nap folyamán az ukrán légierő csapást mért az orosz hadsereg légvédelmi rakétarendszerére, valamint tizenkét élőerő- és fegyverzet-tömörülésre.

„Az orosz csapatok fő erőfeszítéseiket változatlanul arra Összpontosítják, hogy eljussanak Donyeck és Luhanszk megyék közigazgatási határáig. Ennek érdekében tovább folytatják támadóműveleteiket a donyecki régióban Liman, Bahmut, Avgyijivka, Marjinka és Sahtarszk teleülések irányába. Az orosz agresszor továbbra is a szokásos terrortaktikát alkalmazza a polgári lakosság ellen, lakott területeket és létfontosságú infrastrukturális létesítményeket ágyúz” – ídézik az ukrán vezérkart.

Az ukránok szerint az oroszok a Zaporizzsja elleni rakétatámadáson kívül negyvenegy légicsapást hajtottak végre. Huszonegy Sahíd-136 drónt indítottak Ukrajna ellen az Oroszországi Föderáció brjanszki régiójából, ezek közül tizenhat drónt megsemmisítettek az ukrán erők. Az oroszok ezen felül több mint harminc alkalommal nyitottak tüzet rakéta-sorozatvetőkkel – közölte az ukrán vezérkar.

The post Ukrajna továbbra is tarja Bahmutot first appeared on 24.hu.

Leave a ReplyPin It on Pinterest

Share This