Két ember meghalt az éjszakai orosz támadásokban Ukrajnában

Noha mindeddig egyetlen sérültről lehetett tudni a Lvivben végrehajtott éjszakai orosz dróntámadással összefüggésben, mostanra egy ember meghalt – derül ki a The Guardian háborús hírfolyamából. Azt írják, itt három ipari raktárépületre mértek csapást, és a polgármester szerint az egyikben megtalálták egy ott dolgozó férfi holttestét. A raktárakban ablakokat, háztartási vegyszereket és humanitárius segélyt tároltak.

Az orosz erők az éjszaka Herszont is lőtték. Itt egy rendőr halt bele a támadásba, és két további civil megsebesült egy trolibuszon.

Az ukrán légierő közölte, hogy Oroszország az éj leple alatt összesen harminc drónt és egy Iszkander típusú ballisztikus rakétát indított Ukrajna ellen. A jelentés szerint a drónok zömét, összesen huszonhetet sikerült lelőni.

Moszkva ugyan folyamatosan tagadja, hogy szándékosan ölne civileket vagy pusztítaná a polgári infrastruktúrát, de az ENSZ idén júniusig 7283 civil halálos áldozatot és 13 725 sebesültet regisztrált az ukrán kormány által ellenőrzött területeken.

The post Két ember meghalt az éjszakai orosz támadásokban Ukrajnában first appeared on 24.hu.

Leave a ReplyPin It on Pinterest

Share This