Internet böngészője nem ajánlott környezet, kérjük, telepítse a Google Chrome webböngészőt! .. Letöltés Most!
ked. nov 24th, 2020
Your ads here .. click here!

Szemetesbe rejtett újszülött miatt durván vizsgáltak meg nőket egy reptéren

Tíz járat női utasait vetették alá invazív genitális vizsgálatnak október elején a dohai nemzetközi repülőtéren, miután egy elhagyott koraszülött csecsemőt találtak a légikikötő mosdójában

– közölte Marise Payne ausztrál külügyminiszter az esetnek szentelt parlamenti meghallgatáson szerdán.

Az ügy két napja pattant ki Ausztráliában, és az első hírek még arról szóltak: a katari hatóságok egy Sydney-be tartó járat női utasait kényszerítették arra, hogy a kifutópályára érkezett mentőben vegyék le az alsóneműjüket, és vessék alá magukat invazív genitális vizsgálatnak.

A BBC cikke szerint azért döntöttek a katariak a nők durva megvizsgálása mellett, mert „meg akarták előzni, hogy megszökjön ennek a szörnyű bűncselekménynek az elkövetője”. A kislány egyébként jól van, közölte a katari kormány.

Az újszülöttet egy nejlonzacskóban találták, szemét alá rejtve egy reptéri kukában.

Az ausztrál parlament szerdán meghallgatta az ügyben Marise Payne külügyminisztert, aki már arról beszélt, hogy október 2-án a Hamad nemzetközi repülőtéren tíz járat női utasait kényszerítették arra, hogy átessenek ilyen vizsgálaton, és közülük 18-an voltak ausztrál állampolgárok. A nőkkel durván bántak, beleegyezésüket sem kérték a vizsgálat elvégzéséhez.

Ausztrália diplomáciai csatornákon át kért magyarázatot Katartól. Az incidenst az ausztrál szövetségi rendőrség is vizsgálja.

Az ausztrál szállítmányozók szakszervezetének új-dél-walesi ága csütörtökön szavaz arról, hogy a történtek miatt bojkottálják-e a katari állami légitársaság, a Qatar Airways gépeinek kiszolgálását Sydney repülőterén.

A katari kormány bocsánatot kért az eset miatt. A reptéri „nyomozás” eredményéről be fognak számolni ígéreteik szerint.

Kiemelt kép: KARIM JAAFAR / AFP

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Your ads here. Click here

Your ads here .. click here!

MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS