Internet böngészője nem ajánlott környezet, kérjük, telepítse a Google Chrome webböngészőt! .. Letöltés Most!
pén. dec 4th, 2020
Your ads here .. click here!

Elfogadjuk az amerikai nép bármilyen döntését, és bármilyen kormányzattal együtt fogunk működni. Mi mindenesetre nyugodtak vagyunk

– mondta az orosz vezető.

Emlékeztetett rá, hogy a hivatalban lévő kormányzat 46 alkalommal vezetett be új szankciókat Oroszország, annak jogi személyei és gazdasági szereplői ellen.

Ilyen még sohasem volt, de ugyanakkor az előző évben az áruforgalom 30 százalékkal nőtt, bármily furcsa, a korlátozások ellenére is

– hangoztatta.

Méltatta, hogy a két ország hatékonyan működött együtt az energiapiacok stabilizálásában. Mint mondta, Donald Trump amerikai elnök ebben a folyamatban aktív és nagyon hatékony szerepet játszott, ami arról tanúskodik, hogy a két országnak a többi között a gazdasági szférában is vannak közös érdekei.

Putyin azt mondta, hogy nem kíván foglalkozni az egyesült államokbeli politikai erőpróbával, mert megfogalmazása szerint Nyugaton képesek bármibe beleakaszkodni annak érdekében, hogy megpróbálják bebizonyítani Oroszország állítólagos beavatkozását az amerikai elnökválasztásba. Megjegyezte ugyanakkor, hogy az Egyesült Államok szuperhatalom, amely rendkívül nagy hatást gyakorol a világra.

Úgy vélekedett, hogy Joe Biden demokrata párti elnökjelölt csapatának néhány elképzelése, egyebek között az egészségügy területén, komoly költségvetési kiadásokhoz vezethet, de nem rossz. Az európai szociáldemokratákéhoz hasonlította az amerikai demokraták szociális elképzeléseit. Megjegyezte, hogy az Egyesült Államok a versenyben nem piaci eszközökkel lép fel a Gazprom ellen, és hogy saját energiaipari vállalatainak tesz rosszat azzal, hogy akadályozza tevékenységüket az orosz piacon.

Marija Zaharova külügyi szóvivő szintén azt hangoztatta, hogy Moszkva kész tárgyalni és együttműködni az amerikai elnökválasztás győztesével, bármilyen legyen is a pártállása. Kifejezte reményét, hogy az Egyesült Államok a választás után belátja majd, hogy az oroszellenes politikával saját magának is árt, és hogy az olyan súlyos nemzetközi problémákat, mint a fegyverzetellenőrzés, a regionális konfliktusok vagy a világjárvány elleni küzdelem, csakis a világpolitika szereplőinek együttműködésével lehet megoldani.

Kiemelt kép: Alexey NIKOLSKY / SPUTNIK / AFP

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Your ads here. Click here

Your ads here .. click here!

MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS