Internet böngészője nem ajánlott környezet, kérjük, telepítse a Google Chrome webböngészőt! .. Letöltés Most!
pén. nov 27th, 2020
Your ads here .. click here!

Komoly extraköltségekkel kell számolniuk az autótulajdonosoknak jövőre

Az RTL Klub Híradója arról számol be, hogy ismét drágulni fog a gépkocsik kötelezőbiztosítása. Ezt a tulajdonosoknak kiküldött ajánlatokból következtették ki.

A drágulás 20-25 százalék lehet, ami illeszkedik az évek óta tartó tendenciába. Mindez annak ellenére történik, hogy a jegybank a díjak csökkenését szerette volna elérni. A biztosítók idén is a szervízdíjak és az alkatrészárak emelkedésére hivatkoznak.

Eközben Kovács Kázmér, a Magyar Autóklub Jogi és Érdekvédelmi Bizottságának elnöke az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben elfogadhatatlannak nevezi, hogy egyes biztosítók indokoltnak tartják a gépjármű-felelősségbiztosítások 20 százalékos emelését jövőre. A szakértő rámutat: a díjak emelkedése bizonyos tekintetben indokolható, a kalkuláció azonban nem hagyhatja figyelmen kívül azt a körülményt, hogy a gépkocsiközlekedés jelentős mértékben csökkent, amit jelez az üzemanyagárak változása is.

A közlemény emlékeztet arra, hogy a nyilvánosságra hozott díjak csak a 10 évnél idősebb gépkocsik üzemeltetőit érintik. A többinél a díjak megállapítása meg nem zárult le, ezeknél az autóklub szükségesnek tartaná az általa említett szempontok érvényesítését.

Kiemelt kép: MTI/Mihádák Zoltán

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Your ads here. Click here

Your ads here .. click here!

MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS