Internet böngészője nem ajánlott környezet, kérjük, telepítse a Google Chrome webböngészőt! .. Letöltés Most!
szo. nov 28th, 2020
Your ads here .. click here!

Lövöldözés volt Bécs belvárosában

Nagy erőkkel vonultak ki a rendőrök hétfőn este egy bécsi zsinagógához, miután lövöldözés történt, közölte az ORF osztrák állami média.

Szemtanúkra hivatkozva arról számoltak be, hogy nem sokkal 20 óra után nyitott tüzet valaki vagy valakik Bécs belvárosában a Dunától nem messze.

Fotó: Joe Klamar / AFP

Az APA hírügynökséget a belügyminisztérium arról tájékoztatta, hogy egy támadót megöltek, egy vagy több felfegyverzett elkövetőt viszont még keresnek, a Kurier szerint akár tízen is lehetnek. 21 óra 15 perc környékén egy nagy robbanás rázta meg a Schwedenplatz környékét, egy támadó öngyilkos merényletet hajthatott végre.

Egyikükről felvétel is készült.

Az osztrák Kurier és a Daily Mail is úgy tudja, az incidensnek legkevesebb hét halottja van, egy rendőr is életét vesztette. A mentőszolgálat is azt közölte, több áldozatról tudnak. 15 embert kórházban ápolnak. Azt nem tudni, hogy lőtt vagy robbanás okozta sebeik vannak-e. Túszejtésről is érkeztek hírek a Hilton Hotelből, a hatóságok állítólag bekerítettek egy áruházat, de ezeket az információkat eddig nem erősítették meg.

A Bécsi Opera előtt minden járókelőt a földre fektettek, átvizsgálják őket. Már a különleges bevetési egységeket is mozgósították, a belvárost hermetikusan lezárták, nem lehet bemenni. Bécs 50 kilométeres körzetében az összes mentőszolgálati dolgozó készenlétben van. Összesen hat bűncselekményt regisztráltak a városban.

A rendőrség azt írta a Twitteren, hogy vizsgálják az eset körülményeit. Azt kérték a lakosságtól, hogy kerüljék el a környéket, maradjanak otthon, ne bámészkodjanak az ablakokban. Azt is írták, hogy többen megsérültek és felszólítottak mindenkit, ne posztoljanak a közösségi oldalakon fotókat és videókat.

Az osztrák zsidó közösség vezetője szerint egyébként nem egyértelmű, hogy a zsinagóga volt-e a célpont, az ugyanis a támadás idején zárva tartott. Szemtanúk szerint az elkövetők válogatás nélkül tüzeltek egy közeli kocsma kerthelységében ülő vendégeire.

Karl Nehammer osztrák belügyminiszter közölte, terrortámadás történt, ami jelenleg is zajlik.

Kiemelt kép: JOE KLAMAR / AFP

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Your ads here. Click here

Your ads here .. click here!

MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS