Internet böngészője nem ajánlott környezet, kérjük, telepítse a Google Chrome webböngészőt! .. Letöltés Most!
vas. nov 29th, 2020
Your ads here .. click here!

Szijjártó miatt karanténba vonul több kambodzsai vezető

Karanténba vonul több kambodzsai kormányzati vezető és tisztviselő, miután Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter koronavírus-tesztje pozitív lett ázsiai útjának következő állomásán, Bangkokban – jelentette be közleményben szerdán a phnompeni külügyminisztérium. Szijjártó Péter Kambodzsából érkezett a thaiföldi fővárosba.

Szijjártó egynapos kambodzsai látogatása során tárgyalt Prak Szokhonn külügyminiszterrel, Aun Pornmoniroth gazdasági és pénzügyminiszterrel –mindketten miniszterelnök-helyettesek –, Pan Szoroszak kereskedelmi miniszterrel, Veng Szakhon mezőgazdasági miniszterrel és Szousz Jara parlamenti képviselővel, a „Száz modellfalu” program védnökével.

Hun Szen miniszterelnök jelenlétében írták alá a két ország közötti vízügyi, mezőgazdasági és légi közlekedési megállapodásokat.

A kambodzsai kormány úgy döntött, lehetővé teszi, hogy mindenki, aki közvetlenül érintkezett a küldöttséggel a látogatás alatt, koronavírus-tesztet végezzen és az egészségügy-minisztérium irányelveinek megfelelően karanténba vonuljon.

Hun Szen Facebook-oldalán jelentette be szerdán, hogy negatív lett a koronavírus-tesztje. Hun Szen közölte: a negatív teszt ellenére kéthetes önkéntes karanténba vonul.

Paczolay Máté, a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőnöke szerdán tájékoztatta az MTI-t, hogy az ázsiai tárgyalások során, a Bangkokba történő érkezést követően Szijjártó Péter koronavírus-tesztje pozitív lett. Szijjártó Péterre több kétoldalú tárgyalás is várt volna Thaiföldön. Sajtófőnöke szerint a helyi szabályoknak megfelelően a külügyminiszter jelenleg egy bangkoki kórházban tartózkodik, és mivel tünetmentes, megkezdődtek a hazaszállításával kapcsolatos egyeztetések.

Hozzátette: Szijjártót közvetlenül az Ázsiába történő indulás előtt is tesztelték, ami akkor negatív eredményt hozott. A miniszter hazatérése után karanténba vonul, hogy se családját, se másokat ne fertőzzön meg.

Kiemelt kép: Szijjártó Péter Facebook-oldala

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Your ads here. Click here

Your ads here .. click here!

MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS