Internet böngészője nem ajánlott környezet, kérjük, telepítse a Google Chrome webböngészőt! .. Letöltés Most!
ked. dec 1st, 2020
Your ads here .. click here!

Támogatott lakásban, szociális ellátásból élt a 20 éves bécsi merénylő

Az osztrák Kronen Zeitung szerzett információkat a 20 éves Kujtim F. életkörülményeiről. Ő volt az egyik iszlamista hátterű merénylő, aki legalább két társával több embert megölt és megsebesített Bécsben hétfő éjszaka, egyelőre ismeretlen indítékból.

A lap értesülései szerint Kujtim F.-et 2020 februárjától úgynevezett Jungwienerként regisztrálták. Bécs kedvezményes lakásbérlettel támogatja azokat a 30 év alatti fiatalokat, akiknek még nincsen saját lakásuk, a merénylő is ezen a jogcímen igényelte a város segítségét. Ezt a lap szerint rekordgyorsasággal meg is kapta: május elején már alá is írta a Donaustadtban található, 41,9 négyzetméteres lakás bérleti szerződését. A Kronen Zeitung szerint másoknak akár éveket is várniuk kell a pozitív elbírálásra, ha egyáltalán hozzájutnak egy támogatott lakáshoz.

A merénylő májustól júliusig szociális segélyt kapott, mivel részt vett a bécsi munkanélküli hivatal egyik képzésén. Ezt követően Kujtim F. teljes jogú kedvezményezetté vált, így havonta 917,35 eurós állami segítséget kapott. Decembertől, a tanfolyam végével csökkentették volna a neki járó összeget.

Iszlamista terrortámadás Bécsben: négy civil meghalt, az egyik merénylőt lelőtték

Hétfőn este felfegyverzett támadók nyitottak tüzet egy zsinagógánál. Egy támadót lelőttek, egyet elfogtak, és legalább egy elkövető szökésben van. A főváros egyes részeit lezárták. A lakosságot pedig arra kérték, maradjanak otthon.

Kiemelt kép: JOE KLAMAR / AFP

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Your ads here. Click here

Your ads here .. click here!

MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS