Internet böngészője nem ajánlott környezet, kérjük, telepítse a Google Chrome webböngészőt! .. Letöltés Most!
pén. dec 4th, 2020
Your ads here .. click here!

Görögországban nem minden tanár örül a távoktatásnak

Nagyon rosszat tesz nekünk az intézmények bezárása,

mondta az AFP francia hírügynökségnek a középiskolai tanárok szakszervezetének az elnöke, Teodorosz Cuslosz. „A távoktatás ugyanis nem helyettesítheti a személyes jelenlétet az osztályban” – tette hozzá. A szakszervezeti vezető attól tart, hogy a görög gimnáziumok és szakközépiskolák bezárása három hétnél tovább tarthat.

A több európai országban elrendelt második szigorú és kötelező karantén mellett a kormányok nagy része az iskolák nyitva tartása mellett döntött. Ezek között az országok között van Franciaország, Nagy-Britannia, Németország és Írország. Görögország azonban, akárcsak a tavasszal, megelőzés céljából a középiskolai távoktatás kötelezővé tétele mellett döntött, akárcsak Románia, Olaszország, Szlovákia, Belgium vagy Ausztria.

Görögországban csak az óvodák és az általános iskolák maradnak nyitva. Tanaszisz Kikinisz, a görög tanárok szövetségének elnöke szerint a vírus terjedése miatt a bezárásuk csak idő kérdése. Kikinisz szerint

az iskolák a megfelelő egészségügyi feltéteket biztosítása nélkül, túlzsúfolt osztályokkal működnek.

„Jeleztük az oktatási minisztériumnak, hogy készüljön fel erre a helyzetre” – mondta Teodorosz Cuslosz. „Tizenöt fős kis osztályokat kértünk, több tanár és kisegítő személyzet felvételét a középiskolákba, hogy elkerülhető legyen a bezárás” – tette hozzá.

A szakszervezeti vezető szerint sok gimnazista lába alól már az első, tavaszi karantén idején kicsúszott a talaj. A második bezárás várhatóan csak tovább növeli majd az egyenlőtlenségeket, mert számos diáknak nincsen a távoktatáshoz sem internetje, sem számítógépe.

Ezeket a problémákat a kormánynak a nyáron kellett volna megoldania, de ehelyett úgy tett, mintha minden rendben volna. Ez már a második hullám, de nem tudjuk, hány jön még,

hangsúlyozta a középiskolás tanárok képviselője. Görögországban csak a múlt héten 700 diákot diagnosztizáltak a SARS-CoV-2 nevű vírussal. Egy athéni gimnazista tanárnőt, aki nem viselt maszkot a tanteremben, egyévi felfüggesztett börtönre ítéltek.

Kiemelt kép: Vassilis A. Poularikas/NurPhoto/NurPhoto via AFP

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Your ads here. Click here

Your ads here .. click here!

MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS