Internet böngészője nem ajánlott környezet, kérjük, telepítse a Google Chrome webböngészőt! .. Letöltés Most!
szo. nov 28th, 2020
Your ads here .. click here!

Elvették az SZFE-oktatók Neptun-hozzáférését, nem tudják kiírni a vizsgákat

Szombat délután óta nem érhető el a Neptun a Színház-és Filmművészeti Egyetem valamennyi oktatója számára. A hvg.hu értesülése szerint az egyetemi informatikai rendszerből azután zárták ki a tanárokat, hogy Szarka Gábor kancellár pénteken megtiltotta az oktatást.

A Neptun az egyetemi – tanulmányi és pénzügyi – adminisztrációhoz szükséges, ezen felül itt zajlik az oktatás szervezése is. A rendszerhez az oktatóknak, a hallgatóknak, és a tanulmányi osztálynak van hozzáférése, lényegében a teljes munkát a Neptun szervezi és igazolja.

A hírt Jákfalvi Magdolna, az egyetem egyik professzora erősítette meg a hvg.hu-nak. Szombaton még többen azt hitték, a saját rendszerükben van a hiba, vasárnapra azonban egyértelmű lett, hogy nem tudják folytatni a felületen az oktatás szervezését.

Jákfalvi a doktori iskola oktatója: őket a felfüggesztés különösen súlyosan érinti, mivel náluk nem tizenhárom, hanem tíz hét a képzési idő, ezért már épp a végéhez közeledik a szorgalmi időszak, a tanárok pedig vizsgákat hirdetnének. Ezt tette lehetetlenné a lezárás.

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Your ads here. Click here

Your ads here .. click here!

MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS