Internet böngészője nem ajánlott környezet, kérjük, telepítse a Google Chrome webböngészőt! .. Letöltés Most!
pén. dec 4th, 2020
Your ads here .. click here!

Vasárnap Orbán Viktor miniszterelnök az irodájában fogadta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara nem rég újraválasztott elnökét, Parragh Lászlót. A megbeszélésen a gazdaság működőképességének fenntartása és a vállalatok terheinek enyhítése érdekében a kamara elnöke egyebek mellett azt javasolta a kormányfőnek, hogy egy évre, 2021-re függesszék fel az önkormányzatoknak fizetendő helyi iparűzési adót, valamint hogy a társasági adót is mérsékeljék jövőre, 9 százalékról 5 százalékra – számolt be róla az RTL Klub Híradója.

Az Mfor munkatársának a kamara elnöke azt is elmondta, a járványhelyzet nagyon abba az irányba tart, hogy muszáj lesz bezárni a vendéglátóhelyeket, szálláshelyeket. Ebben az esetben viszont nem lehet magukra hagyni a működtetőket – nem beszélve arról, hogy a magyar gazdaság egyik húzóágazatáról van szó – ezért azt a kamara szorgalmazza, hogy az állam vállalja át a vendéglátóhelyek, szálláshelyek bérköltségeinek 80 százalékát. Hasonló elven pedig a szálláshely-foglalások visszatérítésénél is állami részvételt javasolnak. Így is nagy kérdés, hogy mennyien tudnak majd talpon maradni a következő időszakban.

Bértámogatás volt a járvány első hullámában is, de akkor nem csak a vendéglátásban. Augusztus végéig lehetett igényelni.

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Your ads here. Click here

Your ads here .. click here!

MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS