Internet böngészője nem ajánlott környezet, kérjük, telepítse a Google Chrome webböngészőt! .. Letöltés Most!
pén. dec 4th, 2020
Your ads here .. click here!

Nagy a baj a vendéglátásban, karácsonyra és szilveszterre tervezni sem tudnak

A szállodaszövetség elnöke szerint az otthon maradó külföldiek, a következő hetekre és hónapokra vonatkozó előfoglalások elmaradása miatt ismét több hotel vált üzemszünetre, és nemcsak Budapesten, hanem a Balatonnál is. A fővárosban ismét bezár több olyan étterem, amely külföldi vendégek nélkül nem tud megélni, és nem akarja vagy nem tudja tovább finanszírozni az üresen is költséges nyitva tartást.

Eddig legalább a szobaárak mélyrepülését sikerült elkerülni, az árakat nincs értelme csökkenteni. Ugyanakkor veszélyes tendenciát sejtet szerinte, hogy megjelentek azok az észszerűtlenül alacsony árajánlatok, amelyekkel az év végi vendéghiány ellen próbálnak tenni a vidéki és a budapesti hotelek.
Csak a remény maradt, hogy ha nem romlik a helyzet, és nem lesz szükség további korlátozó intézkedésekre, még beindulhatnak a foglalások az ünnepi időszakra – szögezte le Flesch Tamás. (MTI)

Az ATV-nek adott nyilatkozatában az elnök azt is elmondta, akár 150 ezren is lehetnek azok az ágazatban dolgozók, akik a járványhelyzet miatt más munkát kerestek, így az újraindulás is kihívást jelent majd. A Blokkk.com cikke szerint októberben negyedével esett vissza a vendéglátás.

Parragh László szerint jöhet még ennél rosszabb is a járvány miatt a vendéglátókra:

Parragh szerint a járvány miatt muszáj lesz bezárni a vendéglőket és a szálláshelyeket is

Ha tényleg így lesz, az állam átvállalhatja az érintett vállalkozások bérköltségének 80 százalékát.

Kiemelt kép: Farkas Norbert / 24.hu

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Your ads here. Click here

Your ads here .. click here!

MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS