Internet böngészője nem ajánlott környezet, kérjük, telepítse a Google Chrome webböngészőt! .. Letöltés Most!
pén. dec 4th, 2020
Your ads here .. click here!

Az uniós költségvetés másik nagy vitájáról is megegyeztek Brüsszelben

Két nagy vita volt az uniós költségvetéssel kapcsolatban Brüsszelben a nyárvégi csúcstalálkozó óta. Az első nemrég véget ért, amikor a tanács, a parlament és a bizottság megegyezett arról, hogy nézzen ki pontosan az úgynevezett jogállami mechanizmus, amellyel fel lehetne függeszteni az uniós alapjogokat megsértő országok kifizetéseit.

Nagyjából ettől függött az is, hogy a másik vitás kérdésben meg tud-e egyezni az unió. Ez arról szólt, hogy a parlament több forrást szeretett volna fontos uniós programokhoz rendelni, de a tagállamok nem szerettek volna több pénzt fizetni annál, amire a kormányfők a nyár végén rábólintottak.

Tíz hétnyi tárgyalás után most kedden végre sikerült megegyezni, és a parlament kiharcolta, hogy további 16 milliárd eurót költsenek, amelyből 15 milliárd a koronavírus kezelésére létrehozott programokra megy, egymilliárd pedig jövőbeli krízisekre.

A pénzből megháromszorozódik az EU4Health program költségvetése, és plusz egy évig lehet majd finanszírozni az Erasmus+ programot, valamint a Horizont kutatóprogramok is plusz pénzhez jutnak. Fedezet pedig a cégekre kiszabott versenyjogi bírságokból lesz rá.

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Your ads here. Click here

Your ads here .. click here!

MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS