Internet böngészője nem ajánlott környezet, kérjük, telepítse a Google Chrome webböngészőt! .. Letöltés Most!
vas. nov 29th, 2020
Your ads here .. click here!

Az új-zélandi egészségügyi minisztérium arra kért minden aucklandi lakost, hogy pénteken maradjon otthon, ugyanis egy rejtélyes koronavírusos esetet azonosítottak a városban, írja a Guardian. 

A beteg egy fiatal nő, akinek hétfőn jelentkeztek az első tünetei, de ettől függetlenül bejárt a belvárosi munkahelyére, ahol ügyfélszolgálaton dolgozik. A hét elején tesztelték és arra kérték a szakemberek, hogy maradjon otthon az eredmény érkezéséig, de a menedzsere ezzel szemben behívta őt az irodába és az ügyet elintézte azzal, hogy viseljen maszkot.

A nő egy nagy társasházban él egyedül, de az összes többi lakos nem hagyhatja el otthonát, amíg mintát nem vesznek tőlük.

Kiderült az is, hogy a beteg Uberrel járt be dolgozni, és többször is járt boltokban és vitt haza ételt éttermekből, amikor már tünetei voltak.

A fertőzöttet a negatív teszteredményig egy karanténhotelben különítették el.

A hatóságok figyelemmel követik a fejleményeket és amennyiben szükséges, már pénteken megemelhetik a járványkészültséget.

Új-Zéland mostanáig a világ élmezőnyéhez tartozott a járvány elleni védekezésben, az utóbbi időszakban kizárólag külföldről behurcolt esetekről adtak hírt, de ezeket az embereket már a határon tesztelték és karanténba is helyezték. A külföldiek előtt egyébként le is vannak zárva a határok, ezért is érthetetlen, hogy honnan kaphatta el a betegséget a nő.

Kiemelt kép: SANKA VIDANAGAMA / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Your ads here. Click here

Your ads here .. click here!

MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS