Internet böngészője nem ajánlott környezet, kérjük, telepítse a Google Chrome webböngészőt! .. Letöltés Most!
csü. dec 3rd, 2020
Your ads here .. click here!

Szijjártó bocsánatot kért a kambodzsai külügyminisztertől

„Mély” sajnálatát fejezte ki és bocsánatot kért az általa okozott nehézségekért Szijjártó Péter a kambodzsai külügyminisztertől, írja Telex a khmertimeskh.com alapján.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter november 12-én telefon hívta fel Prak Sokhonn-t, aki – Szijjártóhoz hasonlóan – a beszélgetésről hivatalos Facebook-oldalán is beszámolt.

Szijjártó november harmadikán járt Kambodzsában, ahol több kormányzati tisztségviselővel is tárgyalt. Ők elővigyázatosságból karanténba vonultak, miután Bangkokban kiderült, hogy a magyar miniszter koronavírusos.

Ezután 628 embert teszteltek koronavírusra, ők mind közvetlenül érintkeztek Szijjártóval. Miután nem sikerült kideríteni, Szijjártó kitől kapta el a vírust, bezárták az iskolákat Kambodzsa fővárosában.

Kambodzsa eddig szerencsésen elkerülte a járványt, egyetlen halálos áldozatot sem regisztráltak, és csak 292 fertőzöttet azonosítottak.

A külügyminiszter közvetlenül a kambodzsai indulás előtt negatív mintát adott. Mivel negatív eredmény után indult el, senki sem állíthatja megalapozottan, hogy a külügyminiszter fertőzött meg bárkit Kambodzsában.

– közölte a külügy a cikk megjelenése után a Telex-szel.

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Your ads here. Click here

Your ads here .. click here!

MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS