Internet böngészője nem ajánlott környezet, kérjük, telepítse a Google Chrome webböngészőt! .. Letöltés Most!
pén. nov 27th, 2020
Your ads here .. click here!

A Dunaferr szakszervezete szerint nem érvényes a kollektív szerződés felmondása

Mint ismert, a ISD Dunaferr Zrt. cégvezetője, Evgeny Tankhilevich idén augusztus 14-én minden előzmény nélkül felmondta a Dunaferr Társaságcsoport Kollektív Szerződését (DTKSZ).

A Dunaferr felmondta a kollektív szerződést

A szakszervezet mindenre kész, hogy megvédje a dolgozók juttatásait.

Azóta már több mint 90 nap telt el, ám a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség elnöksége szerint a DTKSZ-szel kapcsolatos tárgyalástól a munkáltató indoklás nélkül, mereven elzárkózik.  A DTKSZ felmondásakor ugyan Evgeny Tankhilevich újratárgyalást kezdeményezett, és a Vasasok eddig már három levélben is megírták neki, hogy a tárgyalásra készen állnak, azonban információink választ nem kaptak. Az országos Vasas Szakszervezeti Szövetség és a Magyar Szakszervezeti Szövetség közös levélben is kérte Evgeny Tankhilevichet, hogy azonnal kezdje meg a kollektív szerződéssel kapcsolatos tárgyalásokat, de választ szintén nem kaptak.

A szakszervezet megkérdőjelezi a cégvezető jogosultságát

A szakszervezeti közleménye alapján most egészen újszerű fordulatot vehet az ügy. A Dunaferr Vasas elnöksége ugyanis megvizsgálta a cégvezető jogállását, és  megbízatásának 2020. június 30-a utáni meghosszabbításával kapcsolatban igen komoly jogi aggályokat fedezett fel. Ennek bizonyítására a megfelelő bizonyítékok/dokumentumok beszerzését követően 2020. november 12-én a Dunaferr Vasas keresetlevelet nyújtott be az illetékes bírósághoz annak érdekében, hogy a bíróság állapítsa meg, a DTKSZ felmondásának időpontjában Evgeny Tankhilevich vajon jogszerűen gyakorolta-e cégvezetői jogát. Illetve kérik, állapítsa meg a bíróság, hogy 2020. augusztus 14-én cégvezető volt-e Evgeny Tankhilevich, és felmondhatta-e jogszerűen a DTKSZ-t?

A keresetlevél benyújtása előtt a Dunaferr Vasas elnöksége felvette a kapcsolatot egy olyan cégjogra szakosodott ügyvédi irodával, amelynek az ilyen ügyekben megfelelő tapasztalata van. Keresetükben ezt írják:

Kérjük a Tisztelt Törvényszéket, állapítsa meg, hogy Evgeny Tankhilevich 2020. augusztus 14-i, a DTKSZ felmondását tartalmazó nyilatkozata érvénytelen, mivel azt álképviselőként tette.

A szakszervezet szerint ugyanis a cégvezető kinevezésének meghosszabbítása sem a veszélyhelyzet idejére kiadott kormányrendeletnek, sem az ISD Dunaferr Zrt. alapszabályában rögzítetteknek nem felelt meg.

A Dunaferrnél komoly gondok vannak egyébként, a szeptemberi után az októberi bérek és juttatások kifizetése sem a szokásos rendben zajlott:

Kiemelt kép:

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Your ads here. Click here

Your ads here .. click here!

MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS