Internet böngészője nem ajánlott környezet, kérjük, telepítse a Google Chrome webböngészőt! .. Letöltés Most!
ked. dec 1st, 2020
Your ads here .. click here!

Lassulni látszik a koronavírus terjedése Spanyolországban

Tovább lassul a koronavírus-fertőzés terjedése Spanyolországban, a százezer lakosra vetített esetszám 470-re csökkent a pénteki 498-ról – írja az MTI.

Fernando Simón, a spanyol egészségügyi riasztási és vészhelyzeti koordinációs központ igazgatója közölte: a járvány kezdete óta 1,49 millió embernél mutatták ki Spanyolországban.

Fernando Simón hangsúlyozta: egyelőre nem mérséklődött a kórházban kezeltek, illetve az intenzív terápiára szorulók száma. Mint mondta, egy pácienst átlagosan 20 napig kezelnek intenzív osztályon, tehát az egészségügyi ellátásban késleltetve mutatkozik majd meg a fertőzésszám csökkenése.

Spanyolországban október 25-e óta szükségállapot van érvényben, amelyet a parlament május 9-éig meghosszabbított. A Kanári-szigetek kivételével mindenhol éjszakai kijárási tilalom van érvényben. Minden nyilvános helyen kötelező a maszk viselése és hatnál többen nem gyűlhetnek össze.

A 17 spanyolországi tartomány és a két észak-afrikai autonóm spanyol város saját területén egyénileg határozza meg a védekezés szintjét, valamint a szükséges korlátozásokat. Például van, ahol zárva tartanak a vendéglátóhelyek, míg máshol csak a teraszokon lehet vendégeket fogadni. Akad olyan régió, ahol alapos indokkal lehet a városok között közlekedni, és van, ahol a tartományból való ki- és belépést korlátozták.

Kiemelt kép: Alig néhány járókelő a madridi Usera kerület egyik utcájában 2020. szeptember 22-én, miután az előző nap a koronavírus-járvány miatt kijárási korlátozást vezettek be a negyedben. MTI/EPA/EFE/Ballesteros

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Your ads here. Click here

Your ads here .. click here!

MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS