Internet böngészője nem ajánlott környezet, kérjük, telepítse a Google Chrome webböngészőt! .. Letöltés Most!
vas. nov 29th, 2020
Your ads here .. click here!

Magyarországnak is jut pénz az EU szolidaritási alapjából

Az uniós Költségvetési Bizottság jóváhagyta a horvát földrengés, a lengyel áradások és a koronavírus okozta károk helyreállítására szánt 823 millió eurós uniós segítséget – közölték hétfőn. Az Európai Unió Szolidaritási Alapjából származó összeget a következő módon osztják szét:

  • több mint 132,7 millió euró előleget kap Németország, Írország, Görögország, Spanyolország, Horvátország, Magyarország és Lengyelország a 2020 elején a koronavírus-járvány okozta súlyos népegészségügyi vészhelyzet kezelésére – Magyarország előzetes kifizetésként 26,6 millió eurót kap
  • Horvátország 683,7 millió eurót kap a 2020. márciusi pusztító erejű Zágráb- és környéki földrengés utáni helyreállításra. Az összeg első részletét, 88,9 millió eurót már 2020 augusztusában megkapta az ország.
  • Lengyelország több mint hét millió eurót kap a Podkarpackie régiót sújtó júniusi áradások utáni helyreállításra.

Összesen 19 ország (Ausztria, Belgium, Horvátország, Csehország, Észtország, Franciaország, Németország, Görögország, Magyarország, Írország, Olaszország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Lengyelország, Portugália, Románia, Szlovénia és Spanyolország) és három tagjelölt ország (Albánia, Montenegró és Szerbia) kért segítséget a koronavírus-járvány hatásainak enyhítésére. Magyarország, Írország, Görögország, Spanyolország, Portugália, Lengyelország és Horvátország előleget kap a rendelkezésre álló összegből.

Mint a vonatkozó közlemény írja, a tagállamok szakminisztereiből álló Tanács október 30-án már jóváhagyta a támogatást. A két jelentéstervezetet most még a Parlament egészének is el kell fogadnia, a támogatást ezután kaphatják meg a tagállamok. A Bizottság folyamatosan bírálja el a beérkezett tagállami kéréseket. Az eljárás végeztével tesz majd javaslatot az egyes támogatások végösszegére.

Kiemelt kép: Mohos Márton/24.hu

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Your ads here. Click here

Your ads here .. click here!

MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS