Internet böngészője nem ajánlott környezet, kérjük, telepítse a Google Chrome webböngészőt! .. Letöltés Most!
szo. dec 5th, 2020
Your ads here .. click here!

Továbbra is kitartanak előzetes tervük mellett a szervezők, hogy fizikai valójában tartják meg a Berlini Nemzetközi Filmfesztivált februárban. A Deadline pénteki hírében azt írja, hogy a koronavírus miatti korlátozások miatt csökkentett műsorral tartják meg azonban a február 11–21-ig tartó Berlinalét. Mivel még majdnem három hónap van addig, a szervezők szerint „túl korai lenne elgondolkodni a fesztivál lefújásán”.

A mozik férőhely kapacitása 45-50 százalékakl csökken a szociális távolságtartási szabályok betartása miatt, a vetítésre szóló jegyeket előre le kell foglalni. A fesztivál a lapnak megerősítette, hogy a Verseny és a független filmesek esztétikailag és formailag szokatlan alkotásait bemutató Találkozások (Encounters) szekciókat nem érinti a tervezett változtatás, de a nagyobb szekciók, például a Generációk és a Panoráma, csökkentik programjaikat.

A Berlinale továbbra is fizikai eseményként fog zajlani februárban. A sajtóvetítésekre és a nyilvános vetítésekre, mint mindig, a mozikban kerül sor, de a belépés csak előre lefoglalt jegyekkel lehetséges a kiosztott helyekre. Látogatóink és vendégeink egészsége nyilvánvalóan a legfontosabb. A COVID-19 előírásokkal szeretnénk biztosítani minden fesztiválvendégünk egészségét és jólétét. Reméljük, hogy a jelenlegi Covid-intézkedések hatékonynak bizonyulnak, és az utazási korlátozások enyhülnek. Ha döntést kell hoznunk a fesztivál lemondásáról, ezt a hatóságokkal való szoros megállapodásban tesszük. Jelenleg még korai egy ilyen jelentős lépést mérlegelni

– nyilatkozta a fesztivál szóvivője.

Kiemelt kép: PAUL ZINKEN / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Your ads here. Click here

Your ads here .. click here!

MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS