Internet böngészője nem ajánlott környezet, kérjük, telepítse a Google Chrome webböngészőt! .. Letöltés Most!
pén. nov 27th, 2020
Your ads here .. click here!

Portugáliában meghosszabbították a veszélyhelyzetet

Tizenöt nappal meghosszabbította a jövő héttől a koronavírus-világjárvány miatti veszélyhelyzetet a portugál parlament, miközben a kormány újabb intézkedéseket fontolgat.

A hosszabbítás jóváhagyása a Covid-19 elleni harc melletti kollektív elköteleződést mutatja – írta a Twitteren António Costa miniszterelnök.

Ha mindenki részt vesz benne, képesek leszünk legyőzni a vírust.

Az országos veszélyhelyzetet tizenöt napra rendelték el november 9-én, és most december 8-ig tart. Az ország mintegy kétszáz településén éjszakai kijárási tilalom és hétvégi félnapi karantén van érvényben.

Az új szabályokat szombaton jelentik be, amelyek a térségek járványügyi helyzetéhez szabott korlátozásokat tartalmaznak majd.

A portugál jogszabályok értelmében a veszélyhelyzet 15 napra rendelhető el, de korlátlan alkalommal meghosszabbítható újabb 15 nappal.

Eduardo Cabrita belügyminiszter közölte a parlamentben, hogy a veszélyhelyzetet december 8. után várhatóan ismét meghosszabbítják.

A mintegy 10 millió lakosú Portugáliában 249 498 koronavírus-fertőzöttet diagnosztizáltak és 3762 halálesetet jelentettek, ami viszonylag alacsonynak számít más európai országokhoz képest. Az új fertőzöttek száma azonban nő, nyomást gyakorolva az egészségügyi rendszerre.

Csütörtökön Portugáliában 3994 új igazolt fertőzöttet jelentettek, a legmagasabb számot a világjárvány kezdete óta, az esetek többsége az ország északi részében koncentrálódik.

Jelenleg 3079 Covid-19-betegségben szenvedő paciens van kórházban, rekordszámú beteg – 481 – pedig intenzív osztályon, több mint az első hullám csúcspontján, áprilisban (271).

(MTI)

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Your ads here. Click here

Your ads here .. click here!

MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS