Internet böngészője nem ajánlott környezet, kérjük, telepítse a Google Chrome webböngészőt! .. Letöltés Most!
hét. jan 18th, 2021
Your ads here .. click here!

A magyar női kézilabda-válogatott szombaton és vasárnap Svédország ellen lép pályára az Európa-bajnoki felkészülés jegyében. A mérkőzéseket – akárcsak a 2020-as dániai Eb-t – a Sport TV közvetíti.

Elek Gábor orosz ruletthez hasonlította az Eb-felkészülést

A Magyar Kézilabda Szövetségnek nincs számszerű elvárása a női Európa-bajnokságon.

A két felkészülési mérkőzésre Trollhättanban kerül sor. A magyar szövetség adatai szerint a két csapat eddig 26 alkalommal találkozott egymással, a magyarok 18-szor, a svédek négyszer nyertek, és négy mérkőzés döntetlenül végződött.

Érdekesség, hogy a svéd szövetség oldalán megjelent írás szerint a felek eddig 25 meccset vívtak egymással, a magyarok 165-zsoir, a svédek ötször győztek (a négy döntetlen stimmel).

Európában kritikus a helyzet, nem mindenki örül a kézilabda Eb-nek

Még a legoptimistább szakértő sem hisz abban, hogy a fertőzés teljesen elkerüli majd a játékosokat és edzőket. A válogatottak vasszigorral találják majd szemben magukat, aki megszegi az előírásokat, már pakolhat is.

Abban viszont egyetért mindkét adat, hogy a legutóbbi két alkalommal Svédország győzött: 2010. december 15-én, a lillehammeri Eb-középdöntőben 24-19-re, 2017. december 3-án pedig a németországi vb csoportmérkőzésén 25-22-re.

A három évvel ezelőtti mérkőzésen Bella Gulldén hét, Jamina Roberts hat, Nathalie Hagman négy gólt szerzett, és a jelenlegi keretből még Carin Strömberg, Filippa Idéhn, Johanna Westberg és Anna Lagerquist lépett pályára.

A hétvégi program

Szombat, 16.15: Svédország – Magyarország (tv: Sport2)
Vasárnap, 15.15: Svédország – Magyarország (tv: Sport2)

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Your ads here. Click here

Your ads here .. click here!

MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS