Internet böngészője nem ajánlott környezet, kérjük, telepítse a Google Chrome webböngészőt! .. Letöltés Most!
pén. jan 22nd, 2021
Your ads here .. click here!

A sok hülye hiba miatt néha nem ismer csapatára a holland kézisek kapitánya

Izgalmas utolsó forduló elé néz a magyarok C csoportja a dániai női kézilabda Európa-bajnokságon, ahol eddig csak az biztos, hogy a horvátok bombameglepetésre már bejutottak a középdöntőbe. A másik három válogatott küzd a maradék két helyért, a magyarok sorsa a saját kezükben van, ha pontot szereznek Hollandia ellen, akkor a világbajnok kiesik.

Kapcsolódó

Akár vereséggel is továbbjuthat a női kéziválogatott az Eb-n

Hollandiával találkozunk az utolsó fordulóban, de a horvátok segíthetnek nekünk.

Ezt a szégyent szeretné elkerülni Emmanuel Mayonnade csapata, pedig valóban elég közel áll hozzá: a csapat Szerbiától 29-25-re, Horvátországtól 27-25-re kapott ki, így sorsdöntő mérkőzést vív a magyarokkal.

Mayonnade az eddigi kudarcok ellenére úgy gondolja, hogy még van esélyük messzire jutni, nem kell temetni az esélyeket.

A tavalyi világbajnokságon kikaptunk a csoportkörben a szlovénoktól majd a középdöntőt a németek és a dánok elleni vereséggel nyitottuk, de mindannyian tudjuk, hogy ez a történet akkor hogyan ért véget

utalt a szövetségi kapitány az egy évvel ezelőtti vb-aranyra.

„Hogy szépen fejezzem ki magam, nem vagyunk jó formában. Drámai módon játszunk, túl sok hibát követünk el. Néha nem ismerek a csapatomra, annyi hülye hibát követünk el. A horvátok ellen az utolsó 15 percben hatszor volt lehetőségünk arra, hogy kétgólos előnyre tegyünk szert, egyszer sem sikerült. Így nem lehet nyerni” – tette hozzá.

„Most az volt a feladatom, hogy elmagyarázzam a csapatomnak, hogy minden még mindig minden lehetséges. Őrülten hangzik, de bejuthatunk a középdöntőbe és akár két pontot is vihetünk magunkkal.”

Kapcsolódó

Danyi Gábor: Ilyen egységes csapatot szeretnénk látni a továbbiakban

Bejött a hangnemváltás, a horvátok elleni vereség után lelépte Szerbiát a magyar női kézilabda-válogatott.

Nagy hátrány a hollandoknak, hogy legjobb játékosukra, Estavana Polmanra sérülés miatt nem számíthatnak, így nagyobb teher hárul a rutinos kézilabdázókra, Lois Abbingh-ra vagy Danick Snelderre.

Az Odense balátlövője, Abbingh nagyon csalódott az eddig mutatott játék miatt.

„Őrülten frusztráló, hogy újra és újra harcolsz, de a dolgok nem úgy mennek, ahogy szeretnéd. Csapatként el kell felejtenünk az utolsó két meccset, és úgy kell játszanunk, hogy tudjuk, képesek vagyunk a sikerre” – mondta.

Snelder elismerte, hogy Polman hiánya érződik, ő olyan játékos, aki egy-egy váratlan lövéssel, góllal felrázhatná a csapatot. A koronavírus miatt a felkészülés sem úgy sikerült, ahogy tervezték, voltak, akik későn csatlakoztak a válogatotthoz és a Montenegró ellen elmaradt felkészülési mérkőzés is hiányzik, hiszen ott esetleg lehetett volna önbizalmat szerezni.

Nagyon nehéz lesz

– jósolta az FTC és a Siófok korábbi beállósa, aki jól ismeri az ellenfelet.

Kapcsolódó

Nem küldték haza az Eb-ről a korábbi győri sikeredzőt

Megúszta az orosz válogatott szövetségi kapitánya, Ambros Martín, hogy megszegte a protokollt.

A CSM Bucuresti balszélsője, Martine Smeets szerint van mibe kapaszkodniuk.

„Sohasem adjuk fel, és ez a tulajdonság gyakran csodás újjászületéshez vezet. A vereségek után nem esünk egymásnak, nem dobálunk székeket, hanem igazi csapatként támogatjuk egymást. Szükség esetén az utolsó másodpercekig tartjuk egymásban a lelket, azaz amíg van esélyünk, nem adjuk fel” – nyilatkozta.

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Your ads here. Click here

Your ads here .. click here!

MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS