Internet böngészője nem ajánlott környezet, kérjük, telepítse a Google Chrome webböngészőt! .. Letöltés Most!
vas. jan 24th, 2021
Your ads here .. click here!

Szolidaritási tüntetést szerveztek Berlinben a Színház-és Filmművészeti Egyetem mellett, írja a Népszava a FAZ híre alapján. Az egyik színművészeti főiskola diákjai által szervezett eseményen a résztvevők élőláncot alkottak a Volksbühne színház körül, hogy szolidaritásukat fejezzék ki magyar társaikkal (eddig csupán az interneten tették ezt).

A lap információi szerint a tüntetésen az SZFE autonómiájának visszaállítását követelték. A szónokok közül többen is elmondták, hogy az Orbán-kormány kulturális hegemóniát akar, valamint veszélyben van az oktatás szabadsága is. Hozzátették, az SZFE diákjainak a járvány miatt november 10-én be kellett szüntetniük a szeptember eleje óta tartó blokádot. Az egyik német felszólaló elmondta, hogy az új vezetés több tagjának fogalma sincs a művészetekről, mégis ők döntenek arról, hogy ki taníthat, így az egyetlen logikus válasz az ellenállás.

Kapcsolódó

„Addig tart a blokád, amíg a hatalmi elnyomás meg nem szűnik”

A hallgatók arra kérnek mindenkit, ne hagyják, hogy elcsituljon az ügy.

Mindeközben itthon a diákok egyetemről való távozása után két héttel az SZFE honlapján közölték, érvénytelenítik az őszi félévet. A kuratórium ezt arra az előtte lévő éjjel meghirdetett, majd november 26-tól hatályos kormányrendeletre hivatkozva lépte meg, amely lehetővé teszi a felsőoktatási intézmények fenntartóinak, hogy rendkívüli helyzetben érvénytelenítsék a félévet.

Kapcsolódó

Jogerős a Fővárosi Ítélőtábla döntése arról, hogy az SZFE oktatók és diákok sztrájkja jogszerű

Közleményben tudatta a Színház- és Filmművészeti Egyetem sztrájkbizottsága, hogy a Fővárosi Ítélőtábla harmadszor is úgy döntött, jogszerű a sztrájk.

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Your ads here. Click here

Your ads here .. click here!

MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS