Internet böngészője nem ajánlott környezet, kérjük, telepítse a Google Chrome webböngészőt! .. Letöltés Most!
vas. jan 24th, 2021
Your ads here .. click here!

Egy olyan nagy politikai család, mint az EPP készen kell, hogy álljon különféle arculatú tagok befogadására. De most azt mondom, hogy ami, sok, az sok

– mondta Manfred Weber egy néppárti találkozón zárt ajtók mögött Deutsch Tamásra reagálva.

A Politico szerint Weber arról beszélt, hogy az ő jogállamiságot védő szavai, és a Gestapo, valamint a magyar kommunista titkosrendőrség között párhuzamot vonni „elfogadhatatlan”.

Az Európai Néppárt európai parlamenti frakciójában december elején kezdeményezés indult Deutsch Tamás kizárására a politikus „radikalizálódása és verbális támadásai” miatt, különös tekintettel arra a nyilatkozatára, amelyben a Gestapo és az ÁVÓ érveléséhez hasonlította Manfred Weber frakcióvezető egyik megjegyzését.

A fideszes politikus először „viccnek” nevezte a kizárásának kezdeményezését, aztán kiderült, hogy mégis bocsánatot kért Webertől.

A frakcióvezetőnek viszont ez lehet kevés lesz, mert a szerdai találkozón arról beszélt, hogy a Néppártban nem azért nő a feszültség, mert bizonyos megszólalások történnek, hanem alapvető elvekben van vita néhányak között – utalt itt egyértelműen a Fideszre Manfred Weber, aki szerint a magyar párt „felmondta a konszenzust”.

Weber azt is elmondta, hogy 14 tagpárt akarja a Fidesz kizárását a Néppártból.

A frakcióvezető azt kérte, hogy a héten beszéljék át röviden a dolgot, és a jövő héten, „amikor lesz rá idő” részletesen is beszéljenek a Fidesz és az EPP konfliktusáról. A találkozón Deutsch is felszólalt, illetve az őt kizárni akaró 40 képviselő nevében Othmar Karas EP-alelnök is beszélt.

Orbán Viktor múlt héten arról írt Webernek levelet, hogy a német balfácánnak nézi őt. A hét elején pedig már arról írt a magyar miniszterelnök a néppárti frakcióvezetőnek, hogy „új típusú együttműködést javasol a Fidesz EP delegációja és az Európai Néppárt parlamenti frakciója között”, ami akár a Fidesz kilépését is jelentheti.

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Your ads here. Click here

Your ads here .. click here!

MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS