Internet böngészője nem ajánlott környezet, kérjük, telepítse a Google Chrome webböngészőt! .. Letöltés Most!
csü. jan 28th, 2021
Your ads here .. click here!

Legalább 61 bentlakó és 14 dolgozó fertőződött meg a belgiumi Mol város egyik idősek otthonában, miután az egyik lakó fia Mikulás-napon Télapónak öltözve meglátogatta őket, és később kiderült, hogy koronavírusos volt – jelentette a helyi sajtó. A Mikulásnak öltözött férfiről pár nappal később derült ki, hogy fertőzött volt, miután tünetei lettek és pozitív lett a covidtesztje.

Az első hírekben még az szerepelt, hogy 45-en fertőzöttek meg az otthonban, majd számuk 57-re emelkedett, és a VRT című belga lap vasárnap már arról számolt be, hogy 61 a fertőzött bentlakók száma. A Hemelrijck otthonban a Brussels Times című, angol nyelvű belga lap cikke szerint 169-en élnek.

A fertőzöttek a beszámolók szerint enyhe és közepesen súlyos tünetektől szenvednek. Az esetről szóló hírekből az nem derült ki egyértelműen, hogy már letesztelték-e az összes bentlakót és dolgozót.

A helyi önkormányzat járványügyi intézkedésekkel foglalkozó csoportja szerint tilos a Mikuláslátogatáshoz hasonló eseményeket tartani, és az otthont üzemelő cég nem jelezte feléjük, hogy mire készülnek. Ha megtették volna, a csoport megtiltotta volna annak megtartását – jelentette ki Mol város polgármestere.

Az otthont üzemelő cég közlése szerint a látogatás alatt a Mikulásnak öltözött férfi, és a lakók is mindvégig maszkot viseltek, és a Télapó csak a közösen használt helyiségekben járt. A VRT-hez eljutott fotókon azonban azt lehetett látni, hogy a lakók közül senki sem hordott maszkot. Mol polgármestere a fényképeket látva kijelentette, hogy így már nem csak egy rossz döntésről van szó, hanem az otthon „teljesen felelőtlen üzemeléséről”.

Kapcsolódó

Belgium felmentést adott a korlátozások alól a Mikulásnak

Hogy idén is minden gyermekhez odaérhessen időben.

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Your ads here. Click here

Your ads here .. click here!

MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS