Internet böngészője nem ajánlott környezet, kérjük, telepítse a Google Chrome webböngészőt! .. Letöltés Most!
hét. jan 18th, 2021
Your ads here .. click here!

Novák Katalin: Nem azt mondtam, hogy egy nőnek nem kell akkora fizetés, mint egy férfinak

Ne higgye el, hogy nekünk nőknek folyamatosan versenyeznünk kell a férfiakkal. Ne higgye el, hogy életünk minden pillanatában össze kell mérni magunkat egymással, és legalább olyan beosztásban, legalább akkora fizetéssel kell rendelkeznünk, mint a másiknak

– ezt mondta egy videóban Novák Katalin, akinek a kijelentése komoly felháborodást okozott.

A Hír Tv-nek adott keddi nyilatkozatában viszont már cáfolta, hogy azt állította volna, hogy „egy nőnek nem kell akkora fizetés, mint egy férfinak”. Novák szerint kiforgatták a szavait, tudatosan félreértelmezték a mondatait. Novák később a riporter kérdésére azért elismeri, hogy szavai úgy is értelmezhetőek, hogy egy nőnek kisebb fizetéssel kell rendelkeznie.

A családokért felelős tárca nélküli miniszter szerint ő csak annyit mondott, hogy nem jó, ha az egész élet egy férfiak és nők közötti versengésről szól, „hanem sokkal jobb együttműködésként megélni, hogy vannak a nők és vannak a férfiak, különböző adottságokkal, de ez nem arról szól, hogy egy nőnek ma Magyarországon ne lenne éppen annyira lehetősége kiteljesedni a szakmájában, mint egy férfinak.”

Semmiképpen nem arról szól, hogy ne illetné meg ugyanazért a teljesítményért ugyanaz a fizetség az egyik embert és a másikat, attól, hogy az egyikük nő, a másik pedig férfi, ez egy megkérdőjelezhetetlen alapvetés, hogy ugyanazért a teljesítményért nem érheti hátrány csak azért, mert ő nő

– nyilatkozta.

Ezt követően Novák arról is beszélt, hogy a magyar nők rendkívül tehetségesek és szerinte nagyon komoly pozíciókat tudnak betölteni. Ehhez kell megadnunk a lehetőségeket, és itt számos kormányzati lépés segíti ezt – tette hozzá a miniszter, aki az interjút azzal zárta, hogy senkinek nem szólnak bele az életébe, csak ajtókat nyitnak ki.

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Your ads here. Click here

Your ads here .. click here!

MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS