Internet böngészője nem ajánlott környezet, kérjük, telepítse a Google Chrome webböngészőt! .. Letöltés Most!
vas. jan 17th, 2021
Your ads here .. click here!

Lemondta hivatalos útjait, és önkéntes karanténba vonult António Costa portugál miniszterelnök, mert találkozott Emmanuel Macron francia államfővel, akinek pozitív lett a koronavírus-tesztje csütörtökön. Elővigyázatosságból Xavier Bettel luxemburgi miniszterelnök is jelezte, hogy hasonló okokból szintén karanténba vonul – írja az MTI.

A portugál és a luxemburgi miniszterelnök közölte: nincsenek tüneteik, és várják a tesztjük eredményét. Costánál eredetileg is tervezték a vizsgálatot a Sao Tomé és Principébe, valamint Bissau-Guineába tervezett, december 18-i és december 20-i hivatalos látogatásai előtt, de az utakat most elhalasztották.

A belga és a spanyol miniszterelnök, valamint Charles Michel, az Európai Tanács elnöke után így már öt európai vezető van karanténban a Macronnal való találkozás miatt. Ők a december 10-11-i uniós csúcstalálkozón érintkeztek a francia államfővel, illetve Charles Michel ezt követően hétfőn is találkozott Macronnal Párizsban.

Angel Gurria, a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) főtitkára ugyancsak bejelentette, hogy karanténba vonul, miután hétfőn a szervezet alapításának hatvanadik évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen ő is kapcsolatba került Macronnal.

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Your ads here. Click here

Your ads here .. click here!

MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS