Internet böngészője nem ajánlott környezet, kérjük, telepítse a Google Chrome webböngészőt! .. Letöltés Most!
hét. jan 18th, 2021
Your ads here .. click here!

Bomlott egyet a szlovén kormánykoalíció, az egészségügyi miniszter lemondott

Mindig is lelkiismeretesen, felelősségteljesen és elkötelezetten próbáltam végezni a munkámat. Úgy gondolom, hogy fontos tevékenységet végeztünk együtt

– írta Gantar lemondó levelében.

Karl Erjavec, a DeSUS elnöke csütörtökön még azt mondta: a párt két tárcavezetője, Tomaz Gantar egészségügyi és Joze Podgorsek mezőgazdasági miniszter nem mond le, felmentésükről Janez Jansa kormányfőnek kell döntenie.

Később Jansa és több politikus is rámutatott arra, hogy a nyugdíjas párt alapszabálya lemondásra kötelezi a minisztereket, ha a politikai tömörülés kilép a kormánykoalícióból.

A DeSUS legfőbb testülete csütörtökön hozott döntést a koalíciós kormány elhagyásáról, és egyben határozott arról, hogy Erjavec lesz a miniszterelnök-jelöltje.

Erjavec ezt azzal magyarázta, hogy a Szlovéniában kialakult kritikus belpolitikai helyzet miatt vonták meg a támogatást a kormánytól, aminek nem a koronavírus-járvány vagy az egyes miniszterek munkája az oka, hanem Jansa politikája.

A jobboldali Szlovén Demokrata Párt (SDS), a kereszténydemokrata Új Szlovénia (NSi), a Modern Közép Párt (SMC) és a DeSUS alkotta koalíció eddig 46 parlamenti képviselővel rendelkezett a 90 fős törvényhozásban. A nyugdíjaspártnak ebből öt képviselője van.

A kormány nem veszítette el a többségét a törvényhozásban, mert kívülről támogatja még a jobboldali ellenzéki Szlovén Nemzeti Néppárt (SNS) három és a kisebbségek két képviselője, valamint a DeSUS egy képviselője, akit emiatt kizárnak a pártból.

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Your ads here. Click here

Your ads here .. click here!

MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS