Internet böngészője nem ajánlott környezet, kérjük, telepítse a Google Chrome webböngészőt! .. Letöltés Most!
szo. jan 23rd, 2021
Your ads here .. click here!

Politico: Merkel éveken át csak nézte, miként bontja le a demokráciát Orbán és Kaczynski

A német kancellár nem lépett fel időben, hogy megfékezze a tekintélyelvű magyar és lengyel vezetést – vetette Angela Merkel német kancellár szemére a Politico, amelynek cikkét a Hvg360 szemlézte.

A lap szerint a német kancellárt ugyan dicséret illeti, amiért kiutat talált a zsákutcából, de elsősorban őt terheli a felelősség, amiért egyáltalán kialakulhattak ilyen állapotok. Éveken át csak nézte, miként bontja le a demokráciát Orbán és Kaczynski. Mindkettő úgy vette Berlin tétlenségét, hogy az csendes beleegyezést jelent, így azután nem sok okuk volt, hogy visszafogják tekintélyelvű politikájukat. A Politico szerint mire kiderült, hogy mekkora is a baj, ideértve a független sajtó és bíróságok aláásását, valamint a kisebbségi jogok szűkítését, már nem lehetett orvosolni a gondot a Merkel által annyira szeretett, színfalak mögötti diplomáciával.

Az enyhekezű bánásmód következik a német üzleti érdekekből, az évtizedek során kifejlődött szoros egymásrautaltságból. Kelet-Európa mára a nagy német cégek műhelye lett és ezt a politikusok nem hagyhatják számításon kívül. Olyan erőpróba ez, amit Merkel igyekszik kibekkelni. Így bármiként is dönt az EPP a magyar párt tagságáról, a Fidesz és a PiS várhatóan továbbra is átgázol a jogállamon. Németország válaszul változatlanul tiltakozik, de ettől még jó üzleteket bonyolít le a régióban – véli a cikk.

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Your ads here. Click here

Your ads here .. click here!

MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS