Internet böngészője nem ajánlott környezet, kérjük, telepítse a Google Chrome webböngészőt! .. Letöltés Most!
csü. jan 28th, 2021
Your ads here .. click here!

Egy előrelátó milliomos építette, hogy ide meneküljön a szeretteivel, ha kitör a zombiapokalipszis? Vagy egy vallásos remete tengeti itt, a külvilágtól elzárva a mindennapjai? Egyik sem igaz, ahogyan az sem, hogy az izlandi énekesnő Björk kapta ajándékba a házat, 2000-ben, az északi ország akkori miniszterelnökétől – írja a Mirror című brit bulvárlap.

Az Izland déli partjának közelében lévő Elliðaey sziget házát sokan azzal is megvádolták már, hogy nem is létezik, csak pohosoppal szerkesztették oda a fantasztikus háttérre. Az épület azonban nagyon is létezik.

Háromszáz éve még öt család élt a szigeten, akik főként halászatból, és marhatenyésztésből tartották fenn magukat, de a szigeten szép számmal élő madarakra, lundákra is vadásztak. Az utolsó lakók 1930-ban hagyták el a szigetet, mely azóta teljesen lakatlan.

A magányos fehér ház története sokkal kevésbé izgalmas, mit a róla szóló teóriák. Egy vadásztársaság építtette, és tartja fenn azok számára, akik ma is szívesen vadásznak lundákra, és akiket nem zavar, hogy a szigeten nincs elektromos áram, folyóvíz, és természetesen szennyvízcsatorna sem. A házban ugyanakkor van egy szauna és egy esővízgyűjtő rendszer is.

A sziget természetvédelmi terület, de az utazási irodák rendszeresen szállítanak turistákat a szigetre.

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Your ads here. Click here

Your ads here .. click here!

MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS