Internet böngészője nem ajánlott környezet, kérjük, telepítse a Google Chrome webböngészőt! .. Letöltés Most!
vas. jan 17th, 2021
Your ads here .. click here!

Ausztria se enged be repülőgépeket Nagy-Britanniából az új koronavírustörzs miatt

Hollandia és Belgium után Ausztria is úgy döntött vasárnap, hogy nem enged be utasszállító repülőgépeket az Egyesült Királyságból, mert Délkelet-Angliában a koronavírusnak egy új, a korábbiaknál 70 százalékkal fertőzőbb törzse bukkant fel. Olaszország ugyanilyen tilalmat tervez.

Korábban már megírtuk, hogy a két Benelux-állam egyaránt felfüggesztette a repülőjáratok fogadását a britektől, de Belgiumba már vonattal sem lehet a szigetországból utazni. Most az MTI tovább pontosította a híreket: Hollandia legalább december 31-ig nem fogad repülőket brit területekről, Belgium egyelőre csupán 24 órára – vasárnap éjféltől kezdődőn – vezeti be a tilalmat, ugyanakkor leállította a vasúti forgalmat is brit viszonylatban. Ausztria szintén bejelentette, hogy nem engedi brit repülők leszállását légikikötőiben, ám a tilalom kezdetének időpontja még nem ismert. Németországban egyelőre még csak fontolgatják, hogy mit tegyenek, míg Csehország nem állította le a légiforgalmat az Egyesült Királyságból, viszont máris szigorított az onnan érkezőkre vonatkozó karantén szabályain. A spanyol kormány pedig az Európai Bizottsághoz fordult iránymutatásért.

Kapcsolódó

Az új koronavírustörzs miatt Belgium is elszigetelődik Nagy-Britanniától

A hollandok már korábban léptek, Németország is hasonló döntést hozhat.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vasárnapi közlése szerint a fertőzőbb vírustörzset már szeptemberben azonosították Anglia délkeleti részén,

és ugyanez a kórokozó felbukkant Dániában – eddig kilenc esetben –, továbbá Hollandiában és Ausztráliában is – mindegyikben egy-egy betegnél regisztrálták. Maria Van Kerkhove, a WHO COVID-19-cel foglalkozó technikai csoportjának vezetője, a brit BBC médiának azt mondta, hogy már folynak a kutatóvizsgálatok az új vírustörzs tulajdonságainak feltárására.

Minél hosszabb ideig tart egy járvány, a vírusnak annál több lehetősége van a változásra. Ezért azonnal meg kell tennünk mindent a ragály terjedése ellen, mert így szűkíthetjük a kórokozó változási lehetőségeit

– mondta a szakember. A WHO egyébként vasárnap délután felszólította az európai országokat, hogy szigorítsanak a járvány terjedése elleni intézkedéseiken.

Boris Johnson brit miniszterelnök szombaton jelentette be, hogy a Londonban és Anglia délkeleti részén keringő vírus akár 70 százalékkal fertőzőbb lehet, mint az eddigiek. Szakemberek szerint ugyanakkor egyetlen vizsgálati adat sem utal olyan változásokra, amelyek az új koronavírus-mutációt a korábbi változatoknál súlyosabb megbetegedések előidézésére tennék alkalmassá, és semmi nem utal arra sem, hogy az eddig kifejlesztett védőoltások kevésbé lennének hatékonyak az új törzzsel szemben.

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Your ads here. Click here

Your ads here .. click here!

MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS