Internet böngészője nem ajánlott környezet, kérjük, telepítse a Google Chrome webböngészőt! .. Letöltés Most!
ked. jan 26th, 2021
Your ads here .. click here!

Hátizsákjába tett egy baltát, majd bement az egri rendőrségre, hogy megöljön két nyomozót

Vádat emelt a Heves Megyei Főügyészség azzal az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kezelt 44 éves elkövetővel szemben, aki baltával támadt a rendőrökre március elején.

A férfi saját bevallása szerint már régóta ellenszenvvel viseltetett a rendőrök iránt. Elmondása szerint ennek az volt az oka, hogy „gumibotjuk van, amivel keménykedhetnek”. Idén tavasszal az a téveszméje támadt, hogy két, konkrétan meg nem jelölt nyomozó ártani akar neki, ezért elhatározta, hogy megöli őket.

Ennek érdekében a hátizsákjába tett egy baltát, majd felszállt a menetrend szerinti buszra, és egy közeli kistelepülésről Egerbe utazott. A megyeszékhelyen egyenesen a városi kapitányságra ment, ahol a bejáratnál szembe találta magát két portaszolgálatot teljesítő fegyveres biztonsági őrrel, akik közül az egyiket rögtön megtámadta.

A férfi a portásfülke nyitott ablakán keresztül agresszíven betolta a baltát, miközben hangosan fenyegetőzött. A biztonsági őrök megpróbálták elvenni tőle az eszközt, de erős ellenállásba ütköztek, így a balta birtoklásáért folytatott küzdelem heves közelharccá fajult az előtérben, olyannyira, hogy annak során az egyik biztonsági őr nyolc napon túl gyógyuló bokatörést szenvedett.

A támadót csak többek segítségével sikerült hatástalanítani és megbilincselni. A nyomozás során a bíróság elrendelte a férfi kényszergyógykezelését.  A főügyészség kétrendbeli emberölés előkészülete és súlyos testi sértés miatt emelt vádat a férfival szemben. azzal, hogy a bíróság rendelje el a kóros elmeállapotú férfi  kényszergyógykezelését, és kobozza el tőle a baltát.

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Your ads here. Click here

Your ads here .. click here!

MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS