Internet böngészője nem ajánlott környezet, kérjük, telepítse a Google Chrome webböngészőt! .. Letöltés Most!
vas. jan 17th, 2021
Your ads here .. click here!

Zárt fiókok adatai is láthatóvá váltak az Instagramon egy hiba miatt

Új fiók regisztrációjakor az Instagram arról tájékoztatja a netezőt, hogy nyilvánosan nem lesz látható az email-címe és a születési dátuma. Saugat Pokharel biztonsági szakértő fedezte fel, hogy egy hibát kihasználva könnyedén hozzáférhetővé váltak ezek az érzékenyebb adatok is. Miután észrevételéről tájékoztatta a Facebookot, a cég befoltozta a biztonsági rést, és pénzjutalomban részesítette a szakértőt.

A hiba a Facebook üzleti felhasználóknak szánt rendszerét érintette, a Business Suite eszközön keresztül lehetett kihasználni. Ez az a felület, ami arra való, hogy a Facebookot és a többi kapcsolódó szolgáltatást használó cégek egy platformon láthassák az aktivitásaikat: a bejegyzéseket, üzeneteket, felhasználók adatait. Utóbbiakat csak akkor láthatják, ha a másik fél nem zárt fiókból ír. A hiba viszont lehetőséget adott rá, hogy lelakatolt, privátra állított profil adatait is láthassák a szervezetek, ehhez pedig csak egy privát üzenetet kellett küldeniük az ügyfélnek.

A hibajelenség a közösségi óriás szerint mindössze pár óráig állt fenn, és egy olyan kísérleti funkcióban bújt meg, amit csak azok az üzleti felhasználók tudtak használni, akiknek volt Instagram-fiókjuk is. A belsős vizsgálatok szerint szerencsére senki sem élt vissza a lehetőséggel és nem történt illetéktelen adatgyűjtés.

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Your ads here. Click here

Your ads here .. click here!

MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS