Internet böngészője nem ajánlott környezet, kérjük, telepítse a Google Chrome webböngészőt! .. Letöltés Most!
sze. jan 27th, 2021
Your ads here .. click here!

Tiborcz-adó: Orbán Viktor veje pert vesztett Karácsony Gergellyel szemben

Tiborcz-adó, Tiborcz-adó, Tiborcz-adó. Ezt bárhányszor leírhatom és mondhatom, mert a bíróság ma elutasította a miniszterelnök vejének keresetét. Ő igenis része a közéletnek

– írja Karácsony Gergely Facebook oldalán arra reagálva, hogy elutasította a Fővárosi Törvényszék Tiborcz István keresetét a főpolgármester ellen indított polgári perben, mely december 1-jén indult.

Tiborcz István egymillió forintos elégtételt és bocsánatkérést követelt volna a perben a főpolgármestertől, mert szerinte az a tavalyi önkormányzati választási kampányban visszaélt a nevével és megsértette a becsületét, amikor Tiborcz-adónak nevezett el egy adófajtát.

A főpolgármestert a perben ügyvédként képviselő Schiffer András a hvg.hu-nak azt mondta, hogy a bíróság megalapozatlannak találta a keresetet mind a jóhírnévhez és becsülethez való, mind pedig a névhasználati jog vonatkozásában, bár a döntés még nem jogerős.

Schiffer szerint különösen fontos volt az indoklásban, hogy a bíróság kimondta, a közszereplői minősítést különösen befolyásolja, hogy egy jelentős ingatlanvállalkozóról van szó, akinek – mint komoly piacbefolyásolási erővel rendelkező vállalkozónak – fokozott tűrési kötelezettségük van a nyilvánosságban.

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Your ads here. Click here

Your ads here .. click here!

MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS