Internet böngészője nem ajánlott környezet, kérjük, telepítse a Google Chrome webböngészőt! .. Letöltés Most!
vas. jan 17th, 2021
Your ads here .. click here!

Az SZFE kuratóriuma szerint az oktatás csak február 1-től folytatható

A Színház- és Filmművészeti Egyetemen (SZFE) jelenleg oktatás nem végezhető, az csak 2021. február 1-től, a szükséges feltételek fennállása esetén folytatható, erősítette meg december 21-i határozatában az SZFE Vidnyánszky Attila vezette kuratóriuma. Az egyetem vezetőinek szerdai közleményében az is olvasható, hogy az oktatás folytatását – lehetőség szerint – úgy kell megszervezni, hogy a tavaszi félév folyamán a 2020/2021-es tanév őszi félévének tanulmányi követelményei is teljesíthetők legyenek. „Az SZFE vezetése ennek érdekében végzi munkáját és ehhez kéri minden egyetemi munkavállaló és a hallgatók együttműködését” – idézi a közleményt az MTI.

Kapcsolódó

Az SZFE-s hallgatók szerint őket nem lehet leszalámizni

Kádár Hanna, a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója és Csernai Mihály, az SZFE HÖK elnöke a Klubrádiónak adott interjút.

Az összegzés felidézi, hogy az oktatás leállításáról szóló korábbi, novemberi fenntartói döntést az SZFE Hallgatói Önkormányzata a bíróságon megtámadta. A kuratórium szerint a bíróság végzése nem arról szól, hogy a fenntartó döntése jogszerűtlen. „A fenntartó és az SZFE vezetése megítélése alapján a jogi feltételek továbbra is, sőt, még határozottabban fennállnak az oktatás leállításáról” – tartalmazza a közlemény, mely szerint a szeptembertől zajlott jogszerűtlen épületblokád és az SZFE vezetőinek az épületből történt jogszerűtlen kizárása lehetetlenné tette az oktatást az egyetemen és azt is, hogy annak meglétét és az egyetem akkreditációjának megfelelő minőségét ellenőrizni lehetne. „Az oktatás leállítása sajnos egyenes következménye volt az őszi jogszerűtlen cselekményeknek” – fogalmaz a közlemény.

Kapcsolódó

Enyedi Ildikó és több mint húsz tanárkollégája áll el az osztályindítástól az SZFE-n

Nem látják szakmailag elfogadhatónak és biztosítottnak az oktatás feltételeit.

Mint tegnap megírtuk, az intézmény huszonkét oktatója közölte, visszalépnek attól, hogy a következő tanévben osztályt indítsanak az intézményben.

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Your ads here. Click here

Your ads here .. click here!

MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS