Internet böngészője nem ajánlott környezet, kérjük, telepítse a Google Chrome webböngészőt! .. Letöltés Most!
vas. jan 24th, 2021
Your ads here .. click here!

Trump összeesküvésért elítélt kampánymenedzserének is megkegyelmezett

A távirati iroda tájékoztatása szerint az újonnan kegyelemben részesülők között van például Paul Manafort, aki először volt Trump kampánymenedzsere a 2016-os választáson, és akit pénzügyi csalásokért, valamint a 2016-os választási kampányba való orosz beavatkozás nyomán az Egyesült Államok elleni összeesküvésért, hamis tanúzásért és az igazságszolgáltatás akadályoztatásának megkísérléséért hét és fél év börtönbüntetésre ítéltek.

Trump november végén már megkegyelmezett korábbi nemzetbiztonsági tanácsadójának, Michael T. Flynn-nek, hónapokkal ezelőtt pedig Roger Stone-nak, aki évtizedeken át volt üzleti tanácsadója. Stone-t is a Robert Mueller különleges ügyész vezette bizottság általi nyomozás során ítélték el, a Flynn elleni perek pedig nem zárultak le ugyanebben a vizsgálatban, de az elnöki kegyelemmel semmissé váltak. Az elnök kedden megkegyelmezett George Papadopoulosnak, aki kampánytanácsadója volt négy évvel ezelőtt, és akit azért ítéltek el tizennégy napra, mert félrevezette a Mueller-bizottságot.

A 70 éves Manafortot májusban a koronavírus-járvány miatt házi őrizetbe helyezték a börtön helyett. A korábbi kampánymenedzser a Twitteren megköszönte Trumpnak, hogy megkegyelmezett neki, és kijelentette: a történelem majd megmutatja, hogy elnökként ő tette a legtöbbet az országért.

A szerdán kegyelmet kapók között van még Charles Kushner tehetős ingatlanmenedzser is, az elnök vejének, Jared Kushnernek az apja, akit évekkel ezelőtt adócsalásért és illegális kampányfinanszírozásért ítéltek el. Trump és az idősebb Kushner már régóta ismerte egymást ingatlanpiaci körökből, gyerekeik 2009-ben házasodtak össze.

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Your ads here. Click here

Your ads here .. click here!

MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS