Internet böngészője nem ajánlott környezet, kérjük, telepítse a Google Chrome webböngészőt! .. Letöltés Most!
csü. jan 28th, 2021
Your ads here .. click here!

A hivatalos adatok szerint 698 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 316 060 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt 96 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 9047-re emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 130 420, az aktív fertőzötteké 176 593 fő. Egy nap alatt nagyjából négyezren gyógyultak meg, az aktív betegek száma 3 336-tal csökkent tegnap óta. Az utóbbi érték nyolc napja egyre alacsonyabb, 198 785-ös csúcsról mostanra csaknem húszezerrel kevesebb aktív fertőző van.

Az aktív fertőzöttek 19%-a, az elhunytak 20%-a, a gyógyultak 20%-a budapesti.

6 072 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 467-en vannak lélegeztetőgépen. A kórházban ápoltak száma 69-cel nőtt tegnap óta, lélegeztetőgépen eggyel kevesebben vannak.

Mint írták, a koronavírus-járvány elleni védekezés új szakaszához érkezett azzal, hogy szombaton megérkezett az első vakcina-szállítmány Magyarországra és megkezdődött az egészségügyi dolgozók oltása.

Az 5 kijelölt kórházi oltóponton vasárnap és a következő napokban is oltják a kórházi egészségügyi dolgozókat. Az első Pfizer-vakcina szállítmány 9750 adag oltóanyagot tartalmaz, amely 4875 egészségügyi dolgozó oltását teszi lehetővé, tekintettel arra, hogy egy embernek – 21 napos eltéréssel – két oltást kell beadni.

A következő vakcina-szállítmány várhatóan még december végén megérkezhet, és azt újabbak követik majd, és azokkal egy ütemben folytatódik az egészségügyi dolgozók oltása. 2021 első felében várhatóan újabb vakcinák kaphatják meg a gyógyszerészeti hatóságok engedélyét, és akkor Magyarországra további vakcinák is érkezhetnek, amelyekkel megkezdődhet a lakosság tömeges oltása. A védőoltás ingyenes és önkéntes lesz, így mindenképpen érdemes rá regisztrálni, hogy a hatóságok fel tudják majd venni a kapcsolatot a jelentkezőkkel. A védőoltásra eddig több mint 300 ezren regisztráltak.

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Your ads here. Click here

Your ads here .. click here!

MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS