Internet böngészője nem ajánlott környezet, kérjük, telepítse a Google Chrome webböngészőt! .. Letöltés Most!
szo. jan 16th, 2021
Your ads here .. click here!

Lewis Hamilton megnyerte hetedik világbajnoki címét a 2020-as Forma-1-es szezonban, amellyel beérte Michael Schumachert.

Kapcsolódó

Az év, amikor annak örültünk, hogy csak Hamilton miatt vált történelmivé a Forma-1-es szezon

Lewis Hamilton ugyan rettentő könnyedén lett újra világbajnok, ám év végén mégsem ezzel foglalkozott senki, hanem a bahreini horrorbalesettel.

A különös évet alapvetően befolyásolta a koronavírus-járvány mellett a Black Lives Matter mozgalom. Ez az a rasszizmus elleni mozgalom, amelyet a feketék elleni rendőri túlkapás miatt indítottak 2020-ban, miután az Egyesült Államokban megölték George Floydot. Hamilton a mezőny egyetlen színesbőrű pilótájaként a mozgalom élére akart állni és a BBC rádióműsorában elmondta, ez adott plusz motivációt neki a szezonban.

Nagyobb motivációt adott, mint korábban bármi más. Azt akartam, hogy megnyerjem a futamokat, hogy a figyelmet kihasználva felhívjam a figyelmet a mozgalomra. Olyan erős rivaldafényt akartam szerezni neki, amekkorát csak lehet

– mondta a világbajnok brit autóversenyző, akit a BBC-nél az év sportemberének választottak.

Hamilton az interjúban megemlítette, mekkora öröm volt számára a tudat, hogy valami fontos része lehetett, így sokan úgy gondolják, ha befejezi a versenyzést, aktivista lesz.

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Your ads here. Click here

Your ads here .. click here!

MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS